Външните министри на страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия

...
Външните министри на страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия
Коментари Харесай

Вишеградската четворка смята, че Франция предлага вредни за ЕС протекционистки мерки

Външните министри на страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия) осъдиха " протекционистките ограничения ", които съгласно тях пази Франция, след среща с френския си сътрудник в Братислава, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Има дребна разлика сред Франция и нашите страни, що се отнася до бъдещето на Европейския съюз. За нас конкурентоспосолността е от главно значение ", съобщи полският външен министър Яцек Чапутович на взаимна конференция на петимата министри.

Според него някои от показаните от Франция хрумвания са " протекционистки ограничения, които са нездравословни за Европейски Съюз ".
Тези думи провокираха къса реакция от френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

" Не съм склонен с сътрудника си във връзка с конкурентоспособността, тъй като от своя страна считам, че конкурентоспособността и защитните ограничения не са несъвместими. Но тъй като не съм пристигнал да повеждам предизборна акция, ще спра дотук ", сподели Льо Дриан.

Страните от Вишеградската четворка подлагат на критика европейските решения за командированите служащи, промяната на изискванията на труд и възнаграждение на водачите на камиони в интернационалните транспорти, както и предложенията за данъчна хармонизация, отбелязва ФП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР