Външните министри на страните от Европейския съюз ще подкрепят идеята

...
Външните министри на страните от Европейския съюз ще подкрепят идеята
Коментари Харесай

Европейските външни министри ще подкрепят идеята да се отмени опростеното издаване на визи между Русия и ЕС

Външните министри на страните от Европейския съюз ще поддържат концепцията да бъде анулиран опростеният ред за издаване на шенгенски визи на съветски жители, написа в. " Файненшъл таймс ", представен от Би Би Си.
 
Споразумението за опростено издаване на визи сред Русия и Европейски Съюз е в действие от 2007 година Сега обаче жителите на Русия, пътуващи до Европейски Съюз, ще би трябвало да заплащат по-високи такси - 70 евро вместо 35, а и поради усложняването на процедурата да показват повече документи, надлежно по-дълго да чакат за туристически визи.
 
Проблемът с визите ще бъде разискван от външните министри на страните от Европейски Съюз на неофициално съвещание на Съвета по външните работи на общността, планувано за 31 август в Прага.
 
Латвия, Литва, Естония, Чехия, Полша и Финландия се афишират за общоевропейска възбрана да се издават шенгенски визи на съветски жители. Редица европейски страни, измежду които Франция и Германия, са срещу толкоз сурови ограничения. Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел сподели през вчерашния ден, че концепцията за цялостна възбрана надали ще бъде подкрепена в Прага.
 
" Не считам, че прекъсване на връзките с гражданското население на Русия ще е от помощ, и не считам, че тази концепция ще бъде подкрепена единомислещо. Трябва да бъдем по-избирателни. Но не поддържам това да се спре издаването на визи на всички жители на Русия ", сподели Борел в изявление за австрийската телевизия О Ер Еф. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР