Външните министри на страните членки на ЕС изглежда, че е

...
Външните министри на страните членки на ЕС изглежда, че е
Коментари Харесай

ЕС няма да последва САЩ в нови санкции срещу Русия?

Външните министри на страните членки на Европейски Съюз наподобява, че е малко евентуално да се причислят към Съединени американски щати, които се чака през днешния ден да наложат нови стопански наказания на Русия или Сирия поради офанзивите с химически оръжия, осведоми " Ройтерс ".

В събота сутринта беше осъществена първата координирана въздушна офанзива на западни страни против сирийското държавно управление.

Министрите организират среща в Люксембург след осъществената от Съединени американски щати, Англия и Франция офанзива.

" Много е значимо да се подчертае, че ударите не са опит за смяна на хода на войната в Сирия и смяна на режима ", сподели английският министър на външните работи Борис Джонсън пред публицисти преди диалозите.

В Люксембург министрите ще излязат със известие, с което ще си запазят опцията за налагане на нови визови рестрикции и заледяване на активи на сирийци, които са упрекнати от Запада за връзки с осъществената на 7 април химическа офанзива в Дума. Но дипломати считат, че през днешния ден няма да се вземат решения, изключително за налагане на наказания на руснаците.

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли заяви, че ще наложат нови стопански наказания на Русия, ориентирани съответно към компании, които са свързани с съоръжение, отнасящо се до химически оръжия.

Но евродипломати разясниха, че не е допустимо Европейски Съюз да последва Вашингтон. В предишното ограничения на Европейски Съюз са налагани няколко месеца по-късно след подхванати от Съединени американски щати дейности.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи пред турския канал NTV, че ударите на Запада съставляват " явен сигнал " към държавното управление на Башар Асад и страните, които поддържат сирийския президент.

" Тази интервенция целеше понижаване на опциите на Дамаск да употребява химически оръжия, следствието на Организация на обединените нации за употребявани химически оръжия беше блокирано от Русия. Това е явен сигнал към режима на Асад, Русия и Иран ", сподели той и похвали поддръжката на Турция по време на интервенцията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР