Външните министри на страните членки на ЕС изглежда, че е

...
Външните министри на страните членки на ЕС изглежда, че е
Коментари Харесай

ЕС няма да последва САЩ в нови санкции срещу Русия?

Външните министри на страните членки на Европейски Съюз наподобява, че е малко евентуално да се причислят към Съединени американски щати , които се чака през днешния ден да наложат нови стопански наказания на Русия или Сирия поради офанзивите с химически оръжия, осведоми " Ройтерс ".

В събота сутринта беше осъществена първата координирана въздушна офанзива на западни страни против сирийското държавно управление.

 Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия Обновена
Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия

Заради химическата офанзива по-рано този месец

Министрите организират среща в Люксембург след осъществената от Съединени американски щати, Англия и Франция офанзива.

" Много е значимо да се подчертае, че ударите не са опит за смяна на хода на войната в Сирия и смяна на режима ", сподели английският министър на външните работи Борис Джонсън пред публицисти преди диалозите.

 Съединени американски щати афишират нови наказания против Москва
Съединени американски щати афишират нови наказания против Москва

Заради поддръжката за режима на Асад…

В Люксембург министрите ще излязат със известие, с което ще си запазят опцията за налагане на нови визови рестрикции и заледяване на активи на сирийци, които са упрекнати от Запада за връзки с осъществената на 7 април химическа офанзива в Дума. Но дипломати считат, че през днешния ден няма да се вземат решения, изключително за налагане на наказания на руснаците.

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли заяви, че ще наложат нови стопански наказания на Русия, ориентирани съответно към компании, които са свързани с съоръжение, отнасящо се до химически оръжия.

Но евродипломати разясниха, че не е допустимо Европейски Съюз да последва Вашингтон . В предишното ограничения на Европейски Съюз са налагани няколко месеца по-късно след подхванати от Съединени американски щати дейности.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи пред турския канал NTV, че ударите на Запада съставляват " явен сигнал " към държавното управление на Башар Асад и страните , които поддържат сирийския президент.

" Тази интервенция целеше понижаване на опциите на Дамаск да употребява химически оръжия, следствието на Организация на обединените нации за употребявани химически оръжия беше блокирано от Русия. Това е явен сигнал към режима на Асад, Русия и Иран ", сподели той и похвали поддръжката на Турция по време на интервенцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР