Външните министри на Съединените щати, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и

...
Външните министри на Съединените щати, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и
Коментари Харесай

Няколко външни министри агитират правителството в Хонконг да проведе избори

Външните министри на Съединените щати, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Канада приканиха в общо официално съобщение държавното управление на Хонконг да организира допустимо най-скоро избори , съобщи Агенция Франс Прес.
 Съединени американски щати вкараха наказания на редица китайски жители поради Хонконг
Съединени американски щати вкараха наказания на редица китайски жители поради Хонконг

Ограничението визира и главата на администрацията Кери Лем

Те показаха сериозна угриженост във връзка отлагането на изборите с една година поради пандемията. Предварително бе планувано тези избори да се състоят на 6 септември .

" Това прекалено отсрочване, съпроводено с незаслужено дисквалифициране на претенденти може да накърни демократичния развой ", написа в официалното съобщение. В него се упорства държавното управление на Хонконг да възвърне правата на дисквалифицираните претенденти . Междувременно непрекъснатият комитет на китайския парламент през вчерашния ден стартира четиридневно съвещание за да реши дали да удължи мандата на сегашните хонконгски депутати , който изтича на 30 септември или не.
 Рааб: Англия и Япония
Рааб: Англия и Япония " застават един до друг " за Хонконг

" Япония е непосредствен другар на Обединеното кралство и наш главен сътрудник за сигурност в Азия "

Междувременно стана ясно, че е бил задържан хонконгският медиен магнат Джими Лай по съмнения, че има секрети договорености с непознати служби, заяви неговият помощник Марк Саймън, представен от Ройтерс.

Саймън прецизирал, че предприемачът е арестуван по силата на спорния закон за националната сигурност , натрапен на Хонконг от Китай през юни.

Джими Лай е ослепителен последовател на протестните демонстрации , избухнали в Хонконг предходната година.

През февруари 71-годишният Джими Лай, който е и английски гражданин, беше упрекнат в заплашване. По-късно бе освободен под парична гаранция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР