Външните министри на Русия, Иран и Турция заявиха във вторник,

...
Външните министри на Русия, Иран и Турция заявиха във вторник,
Коментари Харесай

Русия, Иран и Турция се разбраха за следващите стъпки по конституцията на Сирия

Външните министри на Русия, Иран и Турция обявиха във вторник, че новият Сирийски парламентарен комитет би трябвало да се събере при започване на новата година, с което ще се сложи началото на жизнерадостен политически кротичък развой. Това написа електронното издание Daily Star Lebanon, представено от организация " Фокус "
В взаимно изказване, прочетено от съветския външен министър Сергей Лавров, откакто тройката се срещна със специфичния представител на Организация на обединените нации за Сирия Стефан де Мистура, дипломатите обявиха, че работата по новия орган „ би трябвало да се управлява от възприятие за компромис и градивно съдействие “. Де Мистура се обърна пред публицистите настрана, казвайки, че „ има да се измине още една миля в тези маратонски старания “, които би трябвало да обезпечат надеждна и уравновесена комисия.
напомня, че външните министри на трите страни, които поддържат разнообразни страни в продължаващата близо 8 години сирийска война, започнаха диалози в Женева, с цел да се договорят за взаимно предложение и да желаят благословията на Организация на обединените нации за него.
Де Мистура, който на 31 декември отстъпва поста си, се пробва от януари да контракти идентичността на 150 членове на нов парламентарен комитет и по този начин да съживи застоялия кротичък развой.
Правителството на президента Башар Асад и опозицията, която се бори да го смъкна, предложиха по 50 имена. Но Русия, Иран и Турция към момента спорят за последните 50 члена на поданството общество с „ самостоятелен “ генезис, показват още дипломатически източници. Правителството в Дамаск преди отхвърляше напъните под егидата на Организация на обединените нации да се сътвори парламентарен комитет.
През почивните дни де Мистура съобщи, че конституционният комитет ще бъде изходна точка за политическия прогрес. „ Той визира да вземем за пример президентските пълномощия, може и би трябвало да визира това по какъв начин се вършат избори, разделянето на управляващите, с други думи – това е огромен въпрос “, съобщи още той.
По-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че поддържа упования проект на Организация на обединените нации за основаване на комисия за Сирия за пренаписване на конституцията на страната.
Сирия е в революция от 2011 година Оттогава хиляди хора са убити и повече от 10 млн. бяха разселени, съгласно данните на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР