Външните министри на Русия и Франция Сергей Лавров и Жан-Ив

...
Външните министри на Русия и Франция Сергей Лавров и Жан-Ив
Коментари Харесай

Москва и Париж потвърдиха, че борбата с тероризма е техен приоритет номер едно

Външните министри на Русия и Франция Сергей Лавров и Жан-Ив Льо Дриан потвърдиха след среща в Париж, че битката с тероризма е техен общ приоритет, съобщи Франс прес. " Международният тероризъм е нашият зложелател номер едно и с цел да се борим с него би трябвало да оставим всичко друго встрани ", съобщи Лавров след среща с Льо Дриан.

Френският първи посланик, който посети Москва в края на предишния месец, с цел да сложи началото на желаното от президента Еманюел Макрон доближаване, удостовери, че Париж има желание да работи с Москва по спора в Сирия, като демонстрира прагматизъм и увереност. " В Сирия сме изправени пред общ зложелател - тероризма, и имаме обща цел - мира ", съобщи Льо Дриан. Той призна, че двете страни може да имат някои разлики по избрани тематики, само че увери, че и Франция, и Русия се опълчват уверено на химическите оръжия. " Проблемът е да се реализира цялостно заличаване на запасите с химическо оръжие на сирийския режим ", добави министър Льо Дриан, без да загатва, че за разлика от западните страни Русия не признава последния отчет на Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО).
 париж БГНЕС
В отчета се удостоверява потреблението на газ зарин при нападението против Хан Шейхун на 4 април, при което починаха 87 души. Според Русия той се основава на съмнителни данни, напомня Агенция Франс Прес.
Френският министър удостовери, че и Русия, и Франция държат на съглашението от Минск за разрешаване на рецесията в Украйна, съобщи Лавров, представен от ТАСС. Той акцентира, че Москва и Париж нямат разлики на какво би трябвало да се основава мирното споразумяване и прикани то да се извърши по-бързо.
 париж БГНЕС
Лавров съобщи, че по време на договарянията Лавров е дал на френския си сътрудник съответни образци по какъв начин украинското държавно управление пречи на осъществяването на своите отговорности. Руският външен министър акцентира, че Москва е подготвена за среща " в нормандски формат " на външните министри и остава да се съгласуват периодите.
 париж БГНЕС
Постигането на прогрес в разрешаването на спора в Украйна ще окаже удобно влияние върху френско-руските връзки, съобщи Льо Дриан, представен от ТАСС. Той съобщи, че Париж е подготвен и отсега нататък да играе, дружно с Берлин, посредническа роля сред Русия и Украйна в границите на " нормандския формат ", с цел да се реализира осъществяване на споразуменията от Минск. " Не би трябвало да се бавим, тъй като обстановката на някои места става все по-трагична - имам поради преди всичко Донбас ", акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР