Външните министри на НАТО със специален пакет за Черноморския регион.

...
Външните министри на НАТО със специален пакет за Черноморския регион.
Коментари Харесай

Външните министри на НАТО със специален пакет за Черноморския регион

Външните министри на НАТО със " специфичен пакет " за Черноморския район. Мерките обаче не плануват България да поема спомагателни задължения.

На срещата във Вашингтон първите дипломати на Североатлантическия алианс взеха решение да има по-засилено наблюдаване в Черно море и засилено наличие на кораби.

" Този проект препотвърждава уговорките от 2016 година, само че не води до вдишване на нови и задължения на България и разполагане на нови сили на НАТО в региона на Черно море”, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева.

През 2016 година беше утвърдено наличие в Черно море с повече военни кораби за взаимни учения и многонационална дивизия в Румъния. Днес генералният секретар на Алианса още веднъж насочи предизвестие към Русия поради излизането от Договора за ракети с дребен и междинен обхват.

" Призоваваме Русия да се върне към осъществяването на контракта, само че нашите дейности няма да са огледални. Ние няма да разполагаме нуклеарни ракети в Европа”, сподели Йенс Столтенберг.

Държавният секретар Майк Помпео разгласи, че дейностите на Русия целят да разединят съюза.

" Ние търсим мир посредством усилване на опциите на НАТО. Ние би трябвало да продължим да го вършим изключително в новата епоха на конкуренция сред огромни страни като Русия, Китай и Ислямска република Иран ".

Съюзниците регистрираха, че са отделили 41 милиарда $ повече за защита, откакто Съединените щати настоятелно желаеха по-справедливо систематизиране на финансовите разноски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР