Външните министри на НАТО обсъдиха в Брюксел подготовката на предстоящата

...
Външните министри на НАТО обсъдиха в Брюксел подготовката на предстоящата
Коментари Харесай

Захариева: Не си представям отбраната на България без НАТО

Външните министри на НАТО разискаха в Брюксел подготовката на идната среща на водачите на организацията в Лондон през декември, с която ще отбележат 70 години от основаването на Алианса. На срещата през вчерашния ден в Брюксел България бе показана от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

„ В годината, в която означаваме 15 година от приемането на България в НАТО и 30 година от рухването на Берлинската стена, може да кажем, че Алиансът е най-успешният политически и защитителен съюз, а България е виновен член, който прецизно извършва своите задължения. Важно е да покажем, че макар разликите, които се появяват от време на време, Съюзът остава обединен - сподели Екатерина Захариева. - Не си представям защитата на България без НАТО, която подсигурява сигурността на близо един милиард души. “

Министрите разискаха справедливото шерване на тежестите и отговорностите. Съюзниците означават сериозен прогрес в сходство с поетите задължения от Срещата на върха в Уелс през 2014 година „ България тази година надвиши 3 % от Брутният вътрешен продукт в разноските си за защита, като дружно с останалите съдружници отчитаме над 100 милиарда $ повече вложения в защитата до края на 2020 година Страната ни влага запас освен в покупката на нови бойни самолети F-16, а и в усилване на качествата на сухопътните и военноморските ни сили “ – означи още министър Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР