Външните министри на Германия и на Турция казаха, че искат

...
Външните министри на Германия и на Турция казаха, че искат
Коментари Харесай

Германия и Турция си обещаха по-добри връзки

Външните министри на Германия и на Турция споделиха, че желаят задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система и сигурността след освобождението от предварителния арест на немския публицист Дениз Юджел, съобщи предаде Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Преодоляхме един проблем сред нас и би трябвало да се съсредоточим върху по-положителни неща ", сподели турският посланик номер едно Мевлют Чавушоглу на среща в коридорите на конференцията по сигурността в Мюнхен. "Ние сме двама външни министри, които работят дружно за укрепването на нашите двустранни връзки ", сподели Чавушоглу и назова немския си сътрудник Зигмар Габриел "скъп другар ".
Габриел пък сподели, че двете страни може да показват разнообразни отзиви, само че го вършат по метод, който демонстрира взаимно почитание. Той добави, че Берлин и Анкара би трябвало да намерят път към своето взаимно бъдеще.

Един от мотивите за триене сред двете страни бе арестуването на немския публицист Дениз Юджел, който има и турско поданство. Двамата министри на няколко път разговориха за неговия случай. Днес турският външен министър сподели, че турското правораздаване е работило без значение, когато е наредило Юджел да излезе от ареста.

Същевременно във видео, качено в акаунта в Туитър на акцията "Освободете Дениз ", журналистът, който през вчерашния ден вечерта дойде в Берлин, сподели, че не знае за какво е бил задържан в Турция преди година. "Или да съм по-точен, не знам към момента за какво бяха взет за пленник. Нито пък знам за какво бяха пуснат ", споделя Юджел. Зигмар Габриел твърди, че не е имало договорка сред двете страни за освобождението на журналиста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР