Външните министри на Европейския съюз не успяха да се споразумеят

...
Външните министри на Европейския съюз не успяха да се споразумеят
Коментари Харесай

Кипър блокира санкциите на Европейския съюз срещу Беларус

Външните министри на Европейския съюз не съумяха да се спогодят за наказания против Беларус, оповестява „ Дойче веле “. Отпорът е пристигнал от Кипър, който е наложил несъгласие върху опитите на водачите на страните-членки да наложат наказания против към 40 белоруски служители, измежду които и президентът Александър Лукашенко. По-рано стана ясно, че за режима в Минск.
Мерките се обмисляха в отговор на изборите, при които Лукашенко беше определен за шести мандат, и на твърдите ограничения на държавното управление на Минск към протестиращи, които оспорват резултата. Кипър, който има положителни връзки с съветското държавно управление, подкрепящо Лукашенко, е изискал глобите да бъдат обвързани със наказания против Турция заради разногласието за сондажите за газ в Източното Средиземноморие. 
 Външните министри на Европейски Съюз, в това число Захариева, на среща с водача на опозицията в Беларус Външните министри на Европейски Съюз, в това число Захариева, на среща с водача на опозицията в Беларус
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева дойде от Одеса в Брюксел, където ще взе участие в съвещанието на Съвета...
Министрите откриха дебата след срещата с главния съперник на Лукашенко Светлана Тихановская, която прикани за самоуверен отговор. В диалог с кореспонденти след срещата с министрите Тихановская прикани Европа да понижи всякаква финансова поддръжка за държавното управление на Беларус. 
„ Направихме доста, с цел да се оправим сами с тази обстановка, единствено със силата на беларуския народ, само че в този момент разбирам, че се нуждаем от външна помощ “, сподели тя, говорейки на британски. Тихановская съобщи, че схваща, че някои министри се двоумят, само че че финансовата помощ ще " отиде единствено за принуждение, за ликвидиране на беларуски хора ". „ На тази среща помолих просто да бъдем по-смели “, добави още тя, представена от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР