Външните министри на ЕС се договориха да подготвят общ отговор

...
Външните министри на ЕС се договориха да подготвят общ отговор
Коментари Харесай

Наказателни санкции срещу кибератаки

Външните министри на Европейски Съюз се договориха да приготвят общ отговор за хакерски атаки в съюза, в това число посредством налагане на наказания на причинителите им, заяви "Ройтерс ".

В изказване на министрите, заседаващи в Люксембург, се споделя, че те ще разработят "инструменти на кибердипломацията ", с които да се реагира на зловредни дейности действия онлайн.

Министрите декларират, че избират да вземат решение разногласията в киберпространството с по кротичък метод, само че показват подготвеност да употребяват пълноценно всички средства, с които разполагат, в това число, в случай че се наложи, с "рестриктивни ограничения ".

Европейските наказания нормално се подхващат против физически лица, групировки, компании или организации, чиито активи се замразяват, на които се постановат забрани за пътешестване и стопански ограничения като ограничение на вноса и износа.

"Ройтерс " свързва изказването с наближаването на парламентарните избори в Германия и опасенията за интервенция в демократичния развой на гласоподаване след обвиняванията, че Русия се е месила в президентските избори в Съединени американски щати и във Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР