Външните министерства на няколко западни държави, включително Великобритания и САЩ,

...
Външните министерства на няколко западни държави, включително Великобритания и САЩ,
Коментари Харесай

Индипендънт: Ходът на Тръмп за Йерусалим разпалва тероризма по света

Външните министерства на няколко западни страни, в това число Англия и Съединени американски щати, разгласиха предизвестия към своите жители да заобикалят пътувания до Близкия изток, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че страната му ще признае Йерусалим за столица на Израел, написа английският вестник The Independent, представен от " Фокус ".

Ходът, който имаше за цел да удовлетвори дясно настроените гласоподаватели в Съединени американски щати, бе посрещнат с безпокойствие и гневни митинги в останалата част на света.

Хората излязоха по улиците на Западния бряг и Ивицата Газа, а също и в Аман, Рабат, Бейрут и Кайро.

От всички шокирани сътрудници на Съединени американски щати реакцията на иракския министър председател Хайдер ал Абади стана най-острото отрицание на „ безразсъдния “ ход на Тръмп. Президентът на Съединени американски щати „ би трябвало да се откаже от решението си, с цел да предотврати рискова ескалация, която води до екстремизъм и основава атмосфера, която подкрепя тероризма “, сподели иракският водач.

Като се вземе под внимание съвсем победената в Ирак „ Ислямска страна “ и то благодарение на въздушните сили на Съединени американски щати, думите на Абади би трябвало да послужат като строго предизвестие. Ислямистки придвижвания по целия свят преглеждат признаването на Йерусалим за столица на Израел като апел към война.

Медия на „ Ислямска страна “ популяризира карикатури на Тръмп, наред с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и саудитския крал Салман и неговия наследник, принц Мохамед, които упрекна, че унищожават свещения град.

" Ал Кайда " също побърза да се възползва от гнева към решението на Съединени американски щати и съобщи: „ Йерусалим не е благосъстоятелност на Тръмп, с цел да го раздава на евреите “.

Свързаната с " Ал Кайда " африканска формация " Аш Шабаб " прикани всички мюсюлмани по света " да вдигнат оръжие и да защитят светия храм " Ал Акса " от ционистките окупатори, подкрепяни от Америка, защото отнетото със мощ може да бъде върнато само със мощ ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР