Външните хард дискове са важна хардуерна част за резервно копие

...
Външните хард дискове са важна хардуерна част за резервно копие
Коментари Харесай

Най-добрите външни хард дискове за 2017 г.

Външните хард дискове са значима хардуерна част за аварийно копие на файловете ви или елементарно преместване на планове и файлове от компютъра ви. Всеки, който употребява преносим компютър или компютър се нуждае от подобен.

За да ви помогнем с големия избор на външно пространство, се преровихме във всичките ни проби и ревюта на външни хард дискове и SSD-та и избрахме най-хубавите, които сме изпитали. Също по този начин ще ви срещнем с какво би трябвало да знаете за покупката на външен диск за вашите потребности.

Най-добрият външен хард диск за аварийни копия

Нашият избор за най-хубав преносим диск за 2017 е Western Digital My Passport 4TB. Въпреки, че е една концепция по-бавен от другите бекъп дискове (като нашия подгласник, например) в поредното записване на информация (мислете прекопирване на филми), той се оправя по-добре в запсването на дребни файлове (мислете хиляди Word или Excel файлове). Не е супер бърз, само че за множеството хора, които ще го извадят един път в месеца да си създадат аварийно копие на данните и ще го приберат назад в шкафа, тези неща нямат значение колкото пространството на диска, цената и рационалната продуктивност.

Подгласник

Второто място в тази категория е за Seagate Backup Plus Portable , които е малко по-голям и до известна степен по-бърз. Също като хард диска на WD, той употребява USB 3.1 Gen 1 (5Gbps) . Най-голямата му версия доближава 5TB в един диск, само че може да бъде открит и с потенциали 1TB, 2TB и 4TB.
В нашите проби, той беше по-бърз с огромни файлове (например филми), само че по-бавен в прехвърлянето на дребни файлове (офис документи, например). Но въпреки всичко си заслужи второто място.

Най-добрият външен продуктивен диск

Спомняте ли си сцената от Office Space, където Питър Гибсън обезверено се пробва да избави файловете си на диск, преди да изчезне от офиса? Ахам. Ако ви би трябвало ултра-бърза продуктивност в диск, който може да поберете в джоба си, то не гледайте по-далеч от Samsung T5 . Не доста по-голям от кутия кибрит, T5 идва в размери от 500GB до 2TB . Най-хубавото нещо е бързината му. Хард дискът се характеризира с USB 3.1 Gen 2 (10Gbps) посредством USB Type C .

Бързината му е повече от впечатляваща, а точно – дискът може да запише 20GB файлове единствено за 110 секунди, а в случай че е един огромен файл – за 58 секунди !

Единственият по-бърз диск, който сме виждали е SanDisk Extreme 900 , само че той употребява две SSD-та в RAID, с цел да доближи тази продуктивност. Също по този начин, размерът му е повече за джоб на палто, в сравнение с за джоба на дънките ви. Мислим, че преносимостта на Samsung T5 e задоволителна, с цел да бъде преди всичко.

Подгласник

Ултра-бързият Extreme 900 на SanDisk беше нашия топ-избор, поради това че предлага огромен потенциал и висша експедитивност, само че пък не е дребен.

В интерес на истината, на пръв взор ще си помислите, че има корав диск вътре. Вместо това, SanDisk са вкарали 2 SSD-та вътре в RAID 0, с цел да доближат светкавичната му експедитивност. Определено не може да се побере в джоба на дънките на един хипстър, по тази причина и Extreme 900 отстъпи първото място на Samsung .

Все отново знаем, че някой хора може да ценят скоростта повече от всичко, а в този случай – Extreme 900 просто е ослепителен. Най-голямата му 2TB версия чете и написа със скорост от 800 MBps до 600MBps , зависеща от размера на файла, работеща на USB 3.1 Gen 2 (10 GBps) .

Ако цялата тази продуктивност и целия този потенциал ви звучат ужасно, пригответе се за ценовия потрес, тъй като 2 TB версия се продава за стряскащите 800$ . Да, към осем пъти по-висока цена от елементарен 2 TB портативен диск. Но, когато безусловно се нуждаете от тази продуктивност, то Extreme 900 е надвит единствено от Thunderbolt 3 диск, който би коствал повече от два пъти цената на SanDisk Extreme 900 .

Какво би трябвало да знаете, преди да купите

Капацитет и цена
Изборът на външен диск може да ви хвърли в дълбоките като цени и екстри, само че двата съществени фактора за потребителите са потенциал и цена. Много хора допускат, че най-евтиният диск е с най-голяма стойност, само че постоянно не е по този начин.

За образец, взехме WD Black My Passport портативен диск и с равнихме цените за 1TB, 2TB, 3TB и 4TB . Имаите поради, че това съпоставяне е на един диск в един ден (11 юли, 2017), единствено от един снабдител, само че въпреки всичко илюстрира концепцията.

Ако погледнете сравнението от горната страна, то евентуално виждате, че най-лошата договорка е 58$ за 1TB, до момента в който 4TB версия предлага максимален потенциал за цената си. Ето и същото съпоставяне в друга форма:

С две думи, в случай че си купувате външен диск, то плащате повече за най-ниския потенциал. Но, в последна сметка това не значи, че незабавно би трябвало да купувате 4TB версия. Все отново тя си остава най-скъпа, а и в случай че не са ви нужни 4TB пространство, то по-добре да похарчите останалите 57$ за нещо, което в действителност би ви било потребно.

Интерфейс
По-голямата част от външните дискове през днешния ден са USB устройства. Нататък става объркващо. Днес изборът включва: USB 3.0, USB SuperSpeed, USB 3.1 Gen 1 (което си е
USB 3.0 като цяло) и
USB 3.1 Gen 2.

През по-голямата част няма значение коя от тези версии си купувате (освен в случай че не е доста остарелият USB 2.0). USB 3.0 разрешава скорости на трансфер до 5Gbps, както и USB 3.1 Gen 1. USB 3.1 Gen 2 е най-бързата USB версия , която може да мести информация до 10 Gbps . Нито един диск през днешния ден не може да надвиши продуктивността на USB 3.1 Gen 1, обаче.

Единственият вид, където USB 3.1 Gen 2 може да бъде употребен пълноценно е с SSD , които пък са единствено най-високия клас конфигурации като SanDisk Extreme 900 . SanDisk Extreme 900 употребява USB 3.1 Gen 2 , тъй като може да се възползва от скоростите на интерфейса. За всички останали дискове – версията няма значение.

Портове
Външните дискове идват с разнообразни объркващи и езотерични портове. Ето и какво би трябвало да ви интересува:

USB 3.0 Micro B порт е най-честият порт на портативните бекъп дискове през днешния ден. Той е същия порт, употребен на телефона ви, само че запълнен с повече кънектори, с цел да доближи скоростите на USB 3.0. Той ще удари 5Gbps, което за всички дискове (освен SSD) е изцяло задоволително.

USB 3.0 Type B порт е по-голямата, квадратна версия на USB 3.0 Micro B . Както името подсказва, той доближава USB 3.0 скорости до 5 Gbps.

USB Type C е най-новия от USB портовете и предлага умния реверсивен дизайн , който се употребява от ден на ден и повече в новите таблети, смарт телефони и компютри . Най-важната му характерност е, че поддържа скорости на трансфер до 10 Gbps. Ключовата фраза тук е „ до “. USB Type C е просто кънектора и врата на диска (или телефона), само че разпоредбите разрешават USB Type C да поддържа скорости на трансфер от 480Mbps на USB 2.0 до 5Gbps на USB 3.0 и 10Gbps на USB 3.1. Затова не си мислете, че щом дискът, който ще си купите, поддържа този нов интерфейс и порт, то ще получите тези страхотни скорости. Освен теоретичното скоростно преимущество на USB Type C, то врата предлага и енергийно преимущество. Стандартен USB Type C порт на компютъра или преносимия компютър ви би трябвало да поддържа най-малко 15 вата, тъй че затова би трябвало да може да употребявате по-големи, по-гладни за сила дискове.

Thunderbolt 3 е фиктивен като един кабел, който да надвие всички други. Портът в основата си заимства USB Type C порт и кънектор , само че също така предлага опцията да подкара PCIe със скорости до 40Gbps. Негативната му страна, обаче, е че дисковете, които могат да се възползват от опциите му вършат SanDisk Extreme 900 да наподобява на ниска цена с цената си от 900$. LaCie Bolt 3, да вземем за пример, коства 2000$ за 2TB. Няма смисъл да плащате повече за Thunderbolt 3 диск, в случай че не е високопроизводителен.

Thunderbolt 2 сега е обречен на смърт порт . Използващ miniDisplayPort кънектор, той закупи известност единствено на Macintosh компютри и към този момент бива изпратен на паша. Освен в случай че нямате остарял Mac, то няма никакъв смисъл да давате парите си за безценен Thunderbolt 2 диск или порт.

eSata е различен съвсем мъртъв порт. Направен като уголемение на Sata, eSata беше на ниска цена метод за прескачане на 60Mbps скорост на USB 2.0. USB 3.0 заби последния гвоздей в ковчега на този порт, по тази причина няма смисъл да му обръщате внимание. Като Thunderbolt 2, единственият смисъл да инвестирате в eSata e за използването му със остарели компютри.

Как тествахме
Използваме общоприетото ни легло за дискове, с цел да оценим продуктивността на дисковете, които преглеждаме. Т о е шест нуклеарен процесор Intel i7-5820k на Asus X99 Deluxe дъно с Thunderbolt 3 карта и 32GB RAM, които се извършват на Windows 8.1 . Използваме синтетични бенчмаркове като Crystal Disk Mark 5 , AS SSD и lometer . Също по този начин използваме ръчно прекопирване на файлове, където 20GB дребни файлове и един огромен 20GB файл се записват и прочитат от портативния диск.

Също по този начин използваме Asus Thunder EX3 дискретна карта и Asus 3.1 USB 10Gbps карта за проби. Asus картата употребява Asmedia 1142 контролер.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР