Външни лица няма да присъстват на заседанията на комисиите на

...
Външни лица няма да присъстват на заседанията на комисиите на
Коментари Харесай

Заседанията в Столичния общински съвет ще се излъчват онлайн, ограничиха движението в кулоарите на НС

Външни лица няма да участват на съвещанията на комисиите на СОС. Решението за това беше взето на ексклузивен председателски съвет, призован от ръководителя на СОС Елен Герджиков по отношение на ограничение на разпространяването на ковид в столицата.

На съвещанията на непрекъснатите комисии към СОС ще участват единствено членовете им и съответния специалист от дирекция „ Секретариат на СОС “. Заседанията ще се излъчват онлайн в каналите на СОС във Фейсбук, Youtube и Sofia.bg, с цел да могат жителите да наблюдават значимите тематики, без физически да участват на тях.

Те ще могат да насочат питания по точки от дневния ред на комисиите на Фейсбук страницата на СОС. Председателите на комисии ще имат ангажимент да слагат въпросите на вниманието на останалите членове. При нужда ще се реализира конферентна връзка с вносителите на отчети, външни специалисти и заинтригувани лица, оповестиха от СОС.

Сесията на СОС на следващия ден обичайно ще се излъчва онлайн на Фейсбук, Youtube и на Sofia.bg

Ограничава се краткотрайно и придвижването в коридорите на Народното събрание. Журналистите ще следят пленарните съвещания в зала „ Запад “ на Народното събрание. В същото време операторите и фоторепортерите могат да снимат от галериите за публицистите, ситуирани в дъното на пленарната зала.

Изявления и изявленията ще се вършат в зала „ Запад “, в пресклуба на зала „ Запад “ и пред залата. Според новите правила публицистите ще могат да посещават Клуба на народния представител от 9.00 до 9.30 ч. и бюфета в постройката на Народното събрание след 13.30 ч.

Междувременно, на влизане в пленарна зала са обезпечени дезинфекстанти за народните представители. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР