Външната политика на Русия няма да се промени след решението

...
Външната политика на Русия няма да се промени след решението
Коментари Харесай

Москва упорства: Външната политика на Русия няма да се промени

Външната политика на Русия няма да се промени след решението на Комитета на министрите на Съвета на Европа да спре правата ѝ в организацията, съобщи Леонид Слуцки, началник на комисията по външни работи на Държавната дума, съобщи ТАСС.

" Можем единствено да съжаляваме по отношение на сходно решение, което обаче не може по никакъв метод да промени днешния курс на Русия ", написа депутатът като отбелязва, че " обстановката е достигнала сериозна точка не по виновност на Русия ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Според изказването на Комитета на министрите на съдебна експертиза, той " през днешния ден реши неотложно да спре правата на Руската федерация в комитета и в Парламентарната асамблея по отношение на въоръженото навлизане в Украйна ". Решението значи, че " Русия остава член на Съвета на Европа и страна по съответните конвенции на организацията, в това число Европейската спогодба за правата на индивида ".

За повторно съветската делегация бива лишавана от правото й на глас в организацията - предходният път беше след анексирането на Крим от Украйна през 2014 година

Междувременно говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че контактите с управлението на Украйна биха били безполезни без демилитаризация и денацификация на тази страна, предадоха организациите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР