Външната ни политика не може да бъде неутрална и да

...
Външната ни политика не може да бъде неутрална и да
Коментари Харесай

Калфин: Външната ни политика не може да бъде неутрална

Външната ни политика не може да бъде неутрална и да ни защищити от всевъзможни спорове. Участваме дружно в Европейски Съюз и във всички външнополитически начинания. Това уточни външният министър Ивайло Калфин във връзка честите терористични набези по в Европа. Той беше безапелационен, че не сме остров, който да не се ангажира, само че и не счита, че сме и дали мотив да бъдем обект на сходно нахлуване.

Калфин счита, че атентатите са зачестили поради промяната на балансите по света, глобализацията, междудържавните връзки и междуличностните такива. „ Комуникациите и технологиите дават самочувствието на хората, че могат да напарват нещо доста значимо. Това е митинг против метода по който действа обществото”, сподели той пред bTV.

По думите му бързо решение на казуса няма. „ Притеснен съм за България и не поради заплаха от терористичен акт, а поради разпада на обществото и неналичието на мотивация да се върви напред. Хора се маргинализират, отпадат от обучение и все по-малко се интересуват от това кой ги представлява”, уточни той.

Не имам вяра да има политическа цел на офанзивите във Англия. Въпреки че Манчестър докара до смяна в салдото на силите мотивацията не е е партийна, а против системата, която ги е подслонила и им е дала опция, сподели някогашният министър.

Това не са хора бежанци, те са второ трето потомство живеещи в страната. В България има доста интегрирани сирийци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР