Външната министърка Теодора Генчовска е сътворила чутовен дипломатически скандал с

...
Външната министърка Теодора Генчовска е сътворила чутовен дипломатически скандал с
Коментари Харесай

СРАМ: Генчовска пуснала руски самолет 2 пъти да сече европейското небе

Външната министърка Теодора Генчовска е сътворила всеизвестен дипломатически скандал с съветски аероплан, пробил два пъти българското въздушно пространство точно на Великден, 24 април - близо 2 месеца след въвеждането на всеобщата Става въпрос за полет RSD86, сбъднат от Сочи към Белград и назад - от Белград до Москва, получил позволение от нашето Министерство на външните работи да не заобикаля България като страна-членка на Европейски Съюз, а непосредствено да мине през цялото й продължение необезпокоявано.

Скандалът цъфна от отговор на транспортния министър Николай Събев по запитване на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев. Оказва се, че Външно, а не транспортното ведомство, е контролният орган по осъществяването на общия европейски правилник и дерогациите от него, признати на 28 февруари - 4 след старта на войната в Украйна от Русия.

Изключения за съветските самолети се позволяват само при филантропични задачи като извеждане на изгонени дипломати от страни-членки на Европейски Съюз. Не подобен обаче е казусът с Белград. До момента Сърбия нито е затваряла небето си за кремълски машини, нито е налагала наказания по отношение на Москва, нито е гонила съветски дипломати.

Гаджев подсети от пленарната зала, че има случаи като този с извеждането на руснаци от Испания, при които на водачите на самолетите от Москва се постанова да прелетят по 14 000 километра, с цел да стигнат до страната.

Великденският полет, за съпоставяне, през България е лишил едвам 5 часа за разстояние от едвам 1700 километра.

Генчовска е директно виновна за взетото решение, до момента в който водачът на Има Такъв Народ, от чиято квота е в изпълнителната власт - Слави Трифонов, припомня през ден, че групировката му е пронатовска.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР