Външната министърка Екатерина Захариева е пътувала зад граница и се

...
Външната министърка Екатерина Захариева е пътувала зад граница и се
Коментари Харесай

Захариева е била контактна, но е пътувала

Външната министърка Екатерина Захариева е пътувала зад граница и се е срещала с разнообразни публични лица, без да предизвестила, че е била контактна със инфектирана колежка. На 12 октомври тя взе участие в Съвета на Европейски Съюз по външните работи в Люксембург. Там е седяла до белгийската външна министърка Софи Вилмес, която четири дни по-късно разгласи, че се е заразила с ковид, а на 22 октомври влезе в интензивно поделение. От другата страна на белгийката по азбучен ред е седял австрийският външен министър Александер Шаленберг, който също разгласи, че е дал позитивен тест за заразяване.

По-късно Екатерина Захариева гостува на 19 октомври в Будапеща на своя маджарски сътрудник Петер Сиярто, а на 20 октомври одобри в София асистент държавния секретар на Съединени американски щати по политико-военните въпроси Кларк Купър.

Българската министърка не е съобщавала да си е налагала самоизолация и да си е правила през последните дни тест за ковид.

Вилмес е призната в отделението за интензивно лекуване в сряда вечерта, заяви представител на министерството. Министърката е в схващане и е в устойчиво положение. Тя допуска, че се е заразила в фамилията си, защото е спазвала всички предписани ограничения, когато е била отвън дома си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР