Външен министър без присъствие Жоржета ПехливановаДнес Теодора Генчовска депозира оставката

...
Външен министър без присъствие Жоржета ПехливановаДнес Теодора Генчовска депозира оставката
Коментари Харесай

Жоржета Пехливанова: Външен министър без присъствие

Външен министър без наличие

Жоржета Пехливанова

Днес Теодора Генчовска подава оставката си като външен министър на министър-председателя К.Петков по политически аргументи сред Има Такъв Народ и Политическа партия.

Много бих се гордяла и съжалявала, в случай че дамата, която е определена за външен министър отговаряше на условията за този пост.

Жените партийни назначения, които минаха през Външно последните 30 години да ръководят външната ни политика – Надежда Михайлова - Нейнски, Румяна Желева, Екателина Захариева и Теодора Генчовска, за жалост всички бяха без нужната експертиза и външнополитическа подготовка и не съумяха нито да се влеят измежду кариерните дипломати, нито да оставят положително име за принос в дипломацията на България. Ще спра дотук.

При Генчовска допусках, че тя е с висока външнополитическа експертиза и потвърден интернационален опит. Но действителността бе фрапанта беззащитност и непознаване на главните настоящи интернационалните проблеми. Тя се криеше непрекъснато, манкираше вместо наличие и не се изрече по нито един интернационален проблем, без да срича това, което специалистите от Външно й пишеха в резюме всякога.

По-щампова министърка не съм мислила, че ще имаме в 2022 година Това тегнеше изключително доста над България при честите срещи на външните министри в Европейски Съюз, балкански срещи, срещи с РСМ, Украйна, бежанците и така нататък

Един външен министър, с цел да е безапелационен в политиката, с цел да пази позициите на своята страна, би трябвало да борави с материята на пръсти. Само тогава може да отбрани тезата на своята страна и да бъде безапелационен и за насрещния събеседник или конкурент.

Дошло е времето България да спре да излъчва сходни министри – партийни креатури на основни за страната постове, в министерствата, където съставът е ДЕПОЛИТИЗИРАН по закон.

За използване на единния държавен дипломатически протокол, за несъответствуващ дрескод на срещи и конгреси – няма да приказвам.
В едно изречение най-после – Генчовска беше външен министър без наличие.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР