Вангелис Маринакис, президент на хегемона в гръцкия футбол Олимпиакос, е

...
Вангелис Маринакис, президент на хегемона в гръцкия футбол Олимпиакос, е
Коментари Харесай

Изправиха пред съда боса на Олимпиакос за уреждане на мачове

Вангелис Маринакис, президент на хегемона в гръцкия футбол Олимпиакос, е изправен пред съществени проблеми със съда. Той ще дава отговор по обвинявания за споразумяване на мачове, дружно с още 27 водещи фигури в локалния футбол.

Съдиите взеха решение, че против него би трябвало да стартира развой и му постановиха "огромна гаранция ", въпреки да не се оповестява точният ѝ размер. Все още не е ясна датата, на която ще стартира процесът против него.

Маринакис е един от най-богатите гърци, като има ползи в бизнеса с медии и корабостроене. Той изрично отхвърля обвиняванията, като с изключение на за споразумяване на мачове, ще дава отговор още за изнудване и измами в изключително огромни размери.

"Моята непорочност ще бъде потвърдена в цялостна степен пред съда ", написа в особено мнение до медиите гръцкият магнат и притежател на Олимпиакос. Той ще се отдръпна от поста си, до момента в който бъде произнесена присъдата. Дотогава Янис Моралис ще заема поста му.

Маринакис пое надзор върху Олимпиакос през 2010 година, като има акции и в британския втородивизионен Нотингам Форест. Очаква се правосъдната процедура против него да завърши към средата на 2018 година

Освен него, пред съда ще дават отговор още босовете на тимове като Атромитос, Верия, Левадиакос и други по-малки гръцки тимове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР