Вандалска проява на Градския стадион възмути русенци. Откраднато е част

...
Вандалска проява на Градския стадион възмути русенци. Откраднато е част
Коментари Харесай

Хулигани вилняха на градски стадион – потрошиха и откраднаха оборудване

Вандалска демонстрация на Градския стадион възмути русенци. Откраднато е част от оборудването на спортното оборудване, на което упражняват лекоатлетите в града, а друго е унищожено.

По първична информация вандалската демонстрация е осъществена през нощта. Треньорите и спортистите, пристигнали за утринна подготовка, първи виждат унищожените уреди.

" Унищожено е едно от покривалата на уреда за пастирски скок, друго е откраднато. Липсват и два винила, благосъстоятелност на ФК " Дунав ". Допреди два месеца имаше жива защита, само че те бяха оттеглени и в този момент разполагаме само с видеонаблюдение ", изясни пред Българска национална телевизия Борислав Рачев, шеф на Оперативна програма " Спортни парцели " – Русе.

Вандалите са снимани от камерите, като записите са предоставени на полицията.

На стадиона упражняват над 150 деца, а в клуба по лека атлетика са картотекирани над 50 спортисти, изясни Евгени Игнатов, президент на Клуб по лека атлетика " Дунав ".

" Скокът на височина и овчарският скок са по-екзотични дисциплини, тъй като са характерни, механически и с по.малко състезатели. Това са скъпи уреди и не всеки клуб или община може да си ги разреши. Самото развиване на тези механически дисциплини също изисква кадрови запас ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР