Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира

...
Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира
Коментари Харесай

Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира полицията

Вандалите стреляли по трамвая с въздушна пушка или прашка, подозира полицията Вандали изпочупиха стъклата на трамвай в София в сряда вечерта. От Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха, че по транспортното средство не е стреляно с огнестрелно оръжие, а евентуално е употребена прашка или въздушна пушка. Зам.-директорът на " Столичен елекстротранспорт " инж. Иво Василев сподели пред Дарик, че цената на счупените стъкла е към 4000 лв.. С сходни вреди са и два рейса, които също са нападнати от вандали. Извършителите не са арестувани и досега.

Стрелбата по трамвай номер 7 е станала нощес до спирка „ Хан Кубрат ” в столичния квартал „ Триъгълника ”. Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов изясни, че за благополучие няма потърпевши, само че са счупени няколко прозореца на мотрисите. Иванов добави, че по трамвая не е стреляно с огнестрелно оръжие. Освен този трамвай, са счупени стъклата на два рейса. " Най-вероятно, без да съм безапелационен, става въпрос за вандалска демонстрация. При първичния оглед, който е изработен нощес, няма открити проектили и пробиви в стъклата. Дали става въпрос за въздушна пушка или прашка, това сътрудниците ще го открият ", сподели Иванов. Той още веднъж акцентира, че с решителност е открито, че не е употребявано огнестрелно оръжие.

Зам.-директорът на " Столичен елекстротранспорт " инж. Иво Василев сподели пред Дарик, че нанесените материални вреди върху трамвая са на стойност към 4000 лв.. " На процедура имаме четири счупени стъкла, от които три странични и едно задно, като всяко едно от тях коства от порядъка на към 1000 лв.. Не включвам труда на служащите, които подменят стъклата. Така че четири стъкла са към 4000 лв.. По-лошото е, че това са ни последните стъкла. Оттам нататък ще би трябвало да поръчваме в Полша спомагателни количества, които може и да са към този момент на нова цена. Но това е в бъдеще ", сподели Василев. Той изясни, че стъклата ще бъдат сменени до края на седмицата.
   Публикувахте от в 
Старши комисар Иванов изясни, че евентуално става въпрос за повече от един  причинител, защото е стреляно по няколко от прозорците на транспортното средство.-->

Извършителите не са арестувани. Все още не е ясно и дали става въпрос за съзнателно деяние или детска игра. Иванов изясни, че в множеството сходни случаи причинителите са малолетни и полицията бързо открива самоличността им. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР