Вандали вилняха в двора на шуменското училище СУ “Йоан Екзарх”,

...
Вандали вилняха в двора на шуменското училище СУ “Йоан Екзарх”,
Коментари Харесай

Училище осъмна с кръст и оскубани цветя

Вандали вилняха в двора на шуменското учебно заведение СУ “Йоан Екзарх”, скубаха цветя, потрошиха дървена арка и я трансфораха в кръст, който сложили пред вратата. Школото било заварено в този тип към 6 часа от защитата и чистачките, които разтурили злокобната класификация. Веднага било осведомено управлението на школото.  trsh1806-1

Разрушената градинка е садена от възпитаници под управлението на към този момент починала тяхна учителка. Мародерите са изтръгнали няколко растения от типа “столетник”, които са доста бодливи, чудят се на упорството учители. Пречупили са солидна пергола – арка, част от градинката и са я трансформирали в дървено разпятие.
“Стореното е извънредно тягостно и подтискащо. Като дойдохме не видяхме кръста пред вратата, беше махнат, само че е неприятно да знаеш, че това се е случило”, разясниха педагози. Те са изумени кой може да посегне по сходен метод на българско учебно заведение.

Миналата седмица приключили дребните възпитаници и никой не бил оставен на корекция. Сега занятия имат единствено огромните.

Полицията е осведомена. Директорът на учебното заведение Валентина Тодорова разяснява пред “Труд”, че “най-драматичното в тази ситуация е, че се посегна и унищожи доброволството на възпитаници и учители”. По думите й, СУ “Йоан Екзарх” е единственото в града, а може би и измежду дребното в страната, които нямат ограда и това прави достъпа до двора му елементарен. Често се събират младежи, управлението не е срещу, само че в случай че те са с положителни планове. Тодорова удостовери, че полицията е известена и е направено всичко належащо от страна на органите на реда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР