Вандали вилняха на гробищата в Нова Загора. По данни на

...
Вандали вилняха на гробищата в Нова Загора. По данни на
Коментари Харесай

Циганета вилняха на гробището в Нова Загора със смайващ мотив СНИМКИ

Вандали вилняха на гробищата в Нова Загора. По данни на общината, строшени или отчасти развалени са 19 надгробни плочи. От локалната администрация са сезирали полицията и прокуратурата.

В уеб страницата на общината бе насочен зов към жителите, в случай че имат информация за причинителите, неотложно да уведомят локалното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и общината.

Вандалското посягане е било открито от гробищните чиновници на 28 ноември. Работата по случая отвела криминалистите до неколцина деца на възраст сред 10 и 15 години от близката махала.



Гробищата имали защита единствено денем. Децата прескочили оградата след края на работния ден. По-късно, когато били разкрити като причинители, дали смайващи пояснения за случилото се. Казали, че желали да упражняват. Пробвали уменията си по карате. Не си давали сметка, че с постъпката си поругават паметта на покойниците.



Проявата им не е на верска или етническа основа, написа "Труд ", базирайки се на свои източници.

Изяснява се дали родителите са знаели за „ тренировките “ на децата си, както и за какво не са ги потърсили, щом са били на открито без възрастен компаньон, по мрачно и в късен час. Разследването продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР