Вандали счупиха новите ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев". Призмите

...
Вандали счупиха новите ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев". Призмите
Коментари Харесай

Вандали счупиха новите ограничители на Графа

Вандали счупиха новите ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев ". Призмите с двойно по-малки размери от така наречен "перки на акули " бяха показани в петък. Към този миг 3 от фрагментите са били счупени.

Призмите са залепени с полиуретан, който е извънредно мощен и по тази причина при опит да бъдат извадени се разрушава и част от настилката. От Столичната община разясниха, че са подали сигнал в полицията. В региона има видеонаблюдение, тъй че се надяват вандалите да бъдат разкрити. Ограничителите са от гранит и се разполагат на разстояние от към три метра и половина по споделеното сред пешеходци и трамваи трасе.

Това не е първото посягане над новоремонтирани сектори в София. След ремонта на бул. "Дундуков " имаше извадени павета, сходни дейности бяха установени и по други места.

,,Ако няма вандализъм, блокчетата би трябвало да са устойчиви както са планувани. В момента са инсталирани доста дребна част, по-малко от 20%, тъй че ще обсъдим и ще търсим решение, което да направи още по-устойчиви и вандалоустойчиви ограничителите'', разяснява пред Bulgaria ON AIR създателят на плана за ремонт по ул. "Граф Игнатиев " арх. Иво Пантелеев.

По думите му рушенето на блокчетата може да бъде и рисково, тъй като до няколко дни се чака да бъдат пуснати и трамваите по трасето.
Авторът на плана за ремонт по ул. "Граф Игнатиев " арх. Иво Пантелеев

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-12-17/rusheneto-na-ogranichitelite-po-graf-ignatiev-chist-vandalski-ak
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР