Вандали са изрязали 11 ограничителни колчета в Кресненското дефиле. От

...
Вандали са изрязали 11 ограничителни колчета в Кресненското дефиле. От
Коментари Харесай

От АПИ бият аларма: Вандали изрязаха 11 ограничителни колчета в Кресненското дефиле

Вандали са изрязали 11 ограничаващи колчета в Кресненското дефиле. От АПИ са безапелационни, че ще възстановят оборудванията.

„ Отново ще би трябвало да се изразходват бюджетни средства вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и ограничения за сигурност. Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканва пътуващите по републиканската пътна мрежа да осведомят неотложно органите на Министерство на вътрешните работи, в случай че виждат недобросъвестни жители, извършващи вандалски актове или кражба на пътни такъми “, разясниха от там.

От пътната организация смятат, че с тази демонстрация се основават предпоставки за нерегламентирано изпреварване. Отсечката е записана от Министерство на вътрешните работи като сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи. От 2016 година доникъде на 2021 година по това трасе са станали 246 пътни случая, а от въвеждането на възбраната за изпреварване с монтирането на ограничаващите колчета не е записана нито една злополука. По данни на „ Пътна полиция “ към 70% от злополуките в последните години са поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост.

От АПИ оповестиха, че работят по план за обезопасяване на правата. Ще бъдат взети екомерки за намаляване въздействието на трафика върху дивите животни и птици, АПИ работи по план за обезопасяване на правата. Част от тях включват ограничение на изпреварването, заради незадоволителна видимост, и скорост до 50 км/ч. При съблюдаване на ограниченията за сигурност прекосяването през правата лишава до 20 минути.

Над 11 000 автомобила на денонощие минават през Кресненското дефиле и това е един от най-натоварените сектори в страната, прецизират от организацията.

„ Работата по обезопасяване на правата през Кресненското дефиле не е завършила. АПИ приканва водачите да карат деликатно, да съблюдават прецизно основаната организация за сигурност на придвижването и да не подхващат рискови маневри в 16-километровия сектор. Проектът планува да бъдат сложени и камери на „ Пътна полиция “, които да наблюдават за прецизното съблюдаване на разпоредбите за придвижване в правата “, заключиха от АПИ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР