Вандал пропътува повече от 10 000 мили за да нахлуе

...
Вандал пропътува повече от 10 000 мили за да нахлуе
Коментари Харесай

Съпруг на българка съсипа картина за $3 милиона ВИДЕО

Вандал пропътува повече от 10 000 благи с цел да нахлуе в изложба в Аспен, Колорадо и да унищожи художествена творба на стойност над 3 милиона щатски $. Отгоре на всичко той се оказал наследник на притежателя на  унищожената картина. 

В Колорадо сега тече правосъдно дело против 40-годишния Никълас Морли, който наряза картината на Кристофър Вул, принадлежжаща на татко му Харолд. От фрагменти на охранителна камера се вижда по какъв начин мъжът със слънчеви очила и шапка влиза в галерията, притичва до картината, нарязва я и тичешком напуща.

Инцидентът се случил тъкмо преди година - на 1 май 2017 година, а пред проверяващите бащата Харолд споделил, че картината на Вул, наречена " Неозаглавена 2004 " е била общо владеене на него и сина му посредством капиталовата компания Fallowfield Ltd. Добавил, че синът му помагал с контактите във компанията и, че той не имал творбата. 74-годишният Харолд е пенсиониран ортодонт, който сега живее в Барбадос, откакто се оженил за някогашна кралица на хубостта. Според Aspen Times, Харолд изпратил писмо до галерията, в което твърди, че картината можела да се реставрира елементарно и, че няма да предявава искания към застрахователя. " Това е просто нищожен случай, " споделя той.

В същото изказване той продължава, че следствието би трябвало да забави движение и, че Fallowfield гледат доста умерено на случилото се. Още повече платното към този момент било възобновено, а вредите съвсем не се забелязвали. " В момента можем да го продадем даже за 3,5 милиона $ на основа на неговата " популярност ", " споделя бащата. Полицията в Аспен твърди, че Морли е летял до Миниаполис под името Никола Марли, само че пред имиграционните употребявал същинския си паспорт.

След това взел вътрешен полет до Денвър, откъдето наел кола от Аламо. Според полицията Морли дошъл в Денвър и плащал за всичко с кредитната карта на брачната половинка си - българката Александра Пенкова. Морли също по този начин твърдял, че не разпознава вандала и, че той не е бил в Щатите по това време, а три месеца по-рано. Брат му 47-годишният Оливър Морли, който има компания за недвижими парцели в Олтринчъм, споделя пред The Times, че не е приказвал с брат си и татко си " от години ". " Аз не подкрепям връзка с тях. Семейни истории. Не утвърждавам нещата, които вършат, " споделя той.

Адвокатът на Морли го цитира: " Аз не съм нанесъл тази вреда. Аз бях пълновръстен притежател по това време. Всяко изказване, че съм развалил мой благосъстоятелност е основано на спекулации и косвени доказателства. "  

източник: блиц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР