Вандал, който се оправда с това, че бил пиян, повреди

...
Вандал, който се оправда с това, че бил пиян, повреди
Коментари Харесай

Пиян руснак повреди световен шедьовър в Третяковската галерия

Вандал, който се оправда с това, че бил пийнал, повреди международно известната картина на Иля Репин " Иван Грозни и неговият наследник " в Третяковската изложба.

По предварителни оценки вредите са за най-малко половин милион рубли, като е строшена истинската рамка и има 3 разкъсвания на платното в централната част, където е тялото на царевича.

Руснакът бе арестуван и след няколко часа изправен пред съда по искане на полицията за арестуването му по обвинявания за заличаване или разваляне на обекти на културното завещание. Решението на съда бе отсрочено за 29 май, с цел да се съберат още документи по случая.

Инцидентът е станал на 25 май вечерта, когато мъжът е строшил защитното стъкло на шедьовъра. Пред съда той обяснил, че изпил 100 грама водка в бюфета на галерията. " Не пия водка и ме хвана ", опрадава се той, представен от съветските медии.

Реставратори споделят, че съгласно описанието на вредите, картината може да се реставрира и повредите " не са трагични ". Изкуствоведът и художник реставратор Юрий Ланглебен споделя, че по предварителна оценка възобновяване ще отнеме от няколко месеца до една година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР