Ванча Байлова, на 46 години, е една от жертвите на

...
Ванча Байлова, на 46 години, е една от жертвите на
Коментари Харесай

Кметицата на село Присад и добро момче от Росен са загиналите в касапницата край Бургас ВИДЕО

Ванча Байлова, на 46 години, е една от жертвите на кървавата кланица в дъжда от нощес. Това е една от най-видните персони на Община Созопол през последните години. Байлова е сегашен кметски наместник на созополското село Присад, живее в Бургас, само че родом е оттова, написа Флагман.бг.

В деня преди гибелта си, е била в Община Созопол и през целия ден е подготвяла идния събор на селото. От ноември е назначена на длъжността, макар че не е имала предпочитание. Тя била посочена от жителите като най-достойния човек, съдействал за свалянето на миналата власт – поради дългата й борба против водния режим в селото.

Жестока и нелепа гибел застигна непознати мъж и жена край Бургас СНИМКИ 18+

По време на предизборната акция, Байлова е громяла, съгласно съселяните й, досегашните ръководещи и е съдействала за успеха на новата локална власт. Първа от кметовете в общината, снабдила Присад с дърва. По време на последната сесия, кметицата намерено застана против политическите си съперници.

Вижте последната й социална изява.



Тя е карала личния си автомобил Ситроен, с който почина на изхода на Бургас, в посока Созопол. Има едно пораснало дете.

Другата жертва 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен. Жителите му са в шок. Той е наследник на отговорничката за пощата – неповторимо положително момче, другар, огромен човек. Така се показаха за него съселяните му. Тодор е управлявал Фолксваген „ Голф 3”



БЛИЦ напомня, че злополуката, станала на към половин километър след контролно-пропусквателен пункт 3 - изхода на Бургас от Пътен възел "Юг ", е зародила сред автомобила на Байлова - Синтроен и белия Голф 3 на Тодор .

По първична информация, обявена тази заран от Министерство на вътрешните работи, кметицата е подхванала изпреварване на маршрутка от междуградския превоз, след което е последвана от младия лидер. Вероятно Фолксвагенът е застигнал и блъснал в задната дясна половина Ситроена, защото возилото е с удар в предната лява част .

След допускане на пътния случай, трите МПС спрели, като Фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал Ситроенът.

Докато водачите оглеждали зародилите материални вреди по Ситроен, рейс „ Мерцедес Травега “, с турска регистрация, благосъстоятелност на компания „ Ozlem Turism Sеyahat “, ръководен от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, заради придвижване с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, блъска поредно Байлова и Тодор, след което удря и Ситроена.

Свидетел на касапницата край Бургас: Докато подвигна глава, хората лежаха мъртви

От ПТП на място починали двамата пешеходци – кметицата и младежът от село Росен.

Водачът на рейса е тестван за приложимост на алкохол и опиати, само че двете проби са негативни. Задържан е за период от едно денонощие.

В резултат на зверското меле пъят Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е трансфериран през обходен маршрут пътен възел „ Юг “ - к-с „ Меден рудник “ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие “ – Созопол.

В момента се прави още един оглед.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР