Вън от всякакви емоции ето какво мисля за мача снощи

...
Вън от всякакви емоции ето какво мисля за мача снощи
Коментари Харесай

Защо се радват феновете на ЦСКА?! За сиромашката радост....

Вън от всевъзможни страсти ето какво мисля за мача нощес и изобщо по тематиката. Защо се радват почитателите на ЦСКА, какво толкоз е направил тимът?! Феновете на Левски най-добре ще ме схванат, тъй като техният обичан тим върви 1:1 с пътя на ЦСКА с разликата от пращането във ”В ” Група (засега).
ЦСКА в последните 10 години бе ръководен неприятно от самозвани герои и крадци, потъна в задължения, изпадна в колапс, отиде във " В " група. Помня безусловно всички мачове във " В " група, както и първия, когато беше адска горещина и на Армията имаше над 5000 души. Феновете минаха през какво ли не - закачки, обиди, съпоставения... И в този момент се радват. Малко сиромашка е тяхната наслада, тъй като е ясно - ЦСКА победи Базел, който е един междинен европейски тим (да употребявам терминологията на Пената). ЦСКА, Левски, Лудогорец, Локо София, Славия, та даже и Марек и Дунав Русе са побеждавали къде-къде по-големи грандове в Европа.

НО... ВАЖНАТА разлика е, че сега българският клубен и народен футбол е в тежък нокаут. Ние нямаме и в никакъв случай няма да имаме повече допирни точки с Швейцария. Само влезте в кенефите на летището в Базел и вижте къде са те, къде сме ние!!! Не приказвам след това за основната улица или за мостовете със знамената на града и тима. Не приказвам за високия стандарт, за напредването с колелета, за чистотата по улиците, за катедралата и площада... абе няма смисъл да се съпоставят двете неща. Това са две разнообразни планети, които се отдалечават. И тук идва насладата на почитателите на ЦСКА. Да, Базел не е ПСЖ или Манчестър Сити, само че все още триумфът на ЦСКА над Базел, чийто бюджет евентуално е към 50-60 милиона евро и то посред Швейцария, е доста огромен. Само за съпоставяне Валентин Щокер има 82 мача в Европа и съгласно мен това се равнява на всички мачове взети дружно на всички футболисти на ЦСКА, умножени по 2, в случай че не и по 3. В Базел има футболисти, които костват ПАРИ, национали са на страните си и са стока за Западна Европа. В ЦСКА към момента има футболисти - множеството свободни сътрудници или докарани от някой плаж.

Базел бил зле и бил слаб тим?! Не желая да диспутирам на тази тематика с мои другари, ЗАЩОТО това са фенски размишления и искрено глупави теории. По тази логичност Роналдо повръща цяла нощ преди финала с Бразилия на финала на Световното 1998 година - токсичен или Бог знае какво, само че Франция стана международен първенец. Въобще не им пука, че Роналдо не е бил във форма. Аржентина дали още повтаря, че Диего изгоря с допинг преди нашия мач и паднаха на Световното. Мога да изброя още десетки обстоятелства, като да вземем за пример присъединяване на Левски в групите на Шампионската лига - игра против 6-тия Киево, а не против по-силен тим поради свадите в италианския футбол - и още и още. Та единствено преди 2 дни Пиронкова победи Серина Уилямс. Ама отказала се - отказала се, това е спортът. Проблемите на противниците са си проблеми на противниците.
????Имам няколко индивида, които дават образци с триумфите на Лудогорец. Факт - имат триумфи, никой не може да ги отхвърли. НО... Фенове на Лудогорец на този стадий са: 1.Родените в региона (които преди този момент са били почитатели на ЦСКА или Левски и след идването на КД са още веднъж " ние сме лудогорци " ); 2.Хора, които не гледат български футбол, а най-вече интернационален и нямат обичан български отбор; 3.Манекенки, които си вършат селфита на Васил Левски на мачовете с Реал Мадрид и не знаят кои са Реал, кои са Лудогорец; 4.Бизнесмени от обкръжението на Киро, които с цел да му се смъкват, са почитатели на Лудогорец; 5.Двама-трима публицисти сътрудници, които подскачат на пропуските на Лудогорец все едно цялостен живот са били почитатели на Лудогорец, което е пъклен смешно и тъпо.

Всички сътрудници в сектора знаят и да напиша на останалите, които вършат ненужни и безсмислени съпоставения. Снощи към 23:15 и през днешния ден през целия ден, ровейки във Facebook, 90:10 от мненията са за ЦСКА или греша??? Това не е показателно?! Да вземем разпространяването на вестниците, въпреки и залязващи, въпреки всичко някакво доказателство. При триумф на ЦСКА (или Левски респективно) тиражите се подвигат неимоверно. Посещенията в уеб страниците - също. Телевизионните излъчвания (извън Нова ТВ) - сигурно ще стартират с ЦСКА/Левски. Докато при триумф на Лудогорец, в случай че Киро не изкупи всички броеве, се продават 3-4 броя от вестниците повече... Лудогорец e добър ПРОЕКТ, дублирам ПРОЕКТ. Това е нещо частно, което се развива редом и в собствен личен си свят (нищо срещу пичове и положителни момчета като Светльо Дяков и Владо Стоянов, да вземем за пример. Изключителни момчета). Категоричен съм, че Лудогорец няма безусловно никакъв принос за развиването на българския футбол като цяло - НИКАКЪВ! Ако преди 5 години твърдяха, че " рано е още да изкарваме наши футболисти ", през днешния ден към този момент 10-та година са в елита. И към момента няма такива. Пак дублирам - евала за огромните им европейски нощи, само че този тим е отвън действителността на българския футбол - невероятно е безусловно целият футбол да е под дъното и да желаеме победи над Реал Мадрид и да не се радваме на победи над Базел. Нашият футбол е най-слабият, съпоставен с всичко на запад от Кюстендил. Категоричен съм - даже по-слаб от този в Македония и Албания. Дори тимът от Фарьорите Клаксвик стигна до плейоф в Лига Европа... И на какво от горната страна ние се смеем и не може да се зарадваме?! Сигурно, тъй като бием всеки ден тим от центъра на Европа или че имаме потенциала, финансите, образованието, културата и неналичието на корупция на тези страни?! Моля ви, като сравнявате, вижте в какви лайна сме потънали и тогава вадете причини. Да, сиромашка наслада е, само че беше нужна...

Стефан Ралчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР