Van Mossel KIA Dutch Open, първи кръгДимитър Кузманов – Матс

...
Van Mossel KIA Dutch Open, първи кръгДимитър Кузманов – Матс
Коментари Харесай

Кузманов претърпя поражение на старта в Амерсфорт


Van Mossel KIA Dutch Open, първи кръг

Димитър Кузманов – Матс Мораинг 4-6, 4-6

Димитър Кузманов отпадна в първи кръг на Чалънджър шампионата в Амерсфоорт след проваляне в два сета от международния №133 Матс Мораинг. Началото бе доста положително за втората ни ракета, само че за жалост той не съумя да резервира положителния си темп и в последна сметка отстъпи пред германеца.

Пловдивчанинът записа три аса против 10 на Мораинг, като в това време направи повече двойни неточности (4-2). Българският тенисист завоюва 65% от точките си на първи сервис (26/40) и осъществя един от двата си шанса за пробив (50%), до момента в който неговият конкурент оползотвори три от шестте благоприятни условия, които се откриха пред него (50%).

Кузманов стартира по превъзходен метод дуела, като осъществя ранен пробив, който след това затвърди и поведе с 3-0. Българинът резервира разликата от три гейма при 4-1 и изглеждаше, че е въпрос на време да завоюва откриващия сет. След това обаче в играта на Кузманов настъпи неочакван спад и той последователно отстъпи самодейността на Мораинг. Германецът съумя да реализира цялостен поврат, като направи серия от пет следващи извоювани гейма и надви с 6-4 в първия сет.

Кузманов на два пъти поведе при започване на втората част, само че международният №133 не му разреши да се откъсне в резултата. След като и двамата завоюваха първите си две подавания Мораинг бе този, който съумя да пробие пръв, като след това затвърди брейка с гейм на нула за 4-2. Това се оказа повратният миг за изхода от мача, защото този пробив бе последният в мача и по този начин Мораинг победи с 6-4, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР