Van Mossel KIA Dutch Open, осминафиналАдриан Андреев – Роберто Карбайес

...
Van Mossel KIA Dutch Open, осминафиналАдриан Андреев – Роберто Карбайес
Коментари Харесай

Адриан Андреев отстъпи пред световния №81 в Амерсфорт


Van Mossel KIA Dutch Open, осминафинал

Адриан Андреев – Роберто Карбайес Баена 4-6, 4-6

Адриан Андреев завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в Амерсфорт след проваляне от втория подложен Роберто Карбайес Баена на осминафинала. Макар да претърпя проваляне, българинът никога не трябва да се срами от представянето си, защото през по-голямата част от мача бе изцяло равносилен на международния №81.

Андреев записа три победи в Амерсфорт, откакто преодоля квалификациите, с цел да си заслужи място в главната скица. С достигането до осминафинала в Нидерландия третата ни ракета ще се изкачи с най-малко две позиции в ранглистата, в която поанстоящем е №343.

И трите аса в мача бяха дело на Андреев, като софиянецът завоюва 62% от точките си на първи сервис (21/34). В същото време обаче третата ни ракета осъществя единствено два от деветте си брейкпойнта (29%), до момента в който Карбайес Баена беше безукорен при възможностите си за пробив (4/4).

Двубоят стартира зле за Андреев, който позволи ранен пробив откакто не завоюва точка в първите два гейма. Впоследствие обаче българският тенисист усъвършенства доста представянето си и реализира поврат, преди неговият конкурент да възвърне равенството при 3-3.

В идващите три гейма никой от двамата не завоюва подаването си, като по този метод резултатът стана 5-4 в интерес на испанеца. Тенденцията бе на път да продължи, само че Андреев пропусна два следващи брейкпойнта. Впоследствие българинът избави два сетбола, само че в последна сметка напъните му се оказаха напразни и Карбайес Баена затвърди пробива за 6-4.

Вторият сет стартира с гейм на нула за Андреев, само че Карбайес Баена още веднъж съумя да пробие пръв и направи резултата 3-1 в своя изгода. Третата ни ракета имаше опция да изравни резултата, откакто при 5-4 избави мачбол и стигна до опция за пробив, само че международният №81 избегна заплахата и запази разликата от два гейма, оформяйки крайното 6-4, 6-4 след 1 час и 45 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР