вама високопоставени служители на ГДБОП са били наказани Това съобщи

...
вама високопоставени служители на ГДБОП са били наказани Това съобщи
Коментари Харесай

Наказания след операцията на грешен адрес

вама високопоставени чиновници на ГДБОП са били осъдени

Това заяви пред министърът на вътрешните работи Христо Терзийски:

"Проверката завърши. Установени са дисциплинарни нарушавания на двама чиновници, единият от които е на високо управително равнище в Главна дирекция "Борба с проведената престъпност " и са наложени санкции на тези чиновници ", разяснява той.

Терзийски добави, че през днешния ден е поканил един от синдикатите в Министерство на вътрешните работи на диалози за изясняване на разликите, свързани с нарастването на заплатите на служителите на реда.

"Не сме спирали да водим неофициални разговори с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има разнообразни претенции от тяхна страна. Водим добър разговор. Нещата, които се трансформират и в нормативната база, и във финансов аспект, са много резултатни ".

Министър Терзийски разгласи, че ще води диалози с всички синдикати в Министерство на вътрешните работи, а след тези диалози ще бъде изработен Съвет за обществено партньорство, образуван с негова заповед и се управлява от един от заместник-министрите.

Увеличението от 10% за над 48 хиляди чиновници е много сериозна сума - възлиза на повече от 154 млн. лв.. Не бих споделил, че е общоприета тази сума или малко това нарастване ".

Във връзка с присъединяване на Министерство на вътрешните работи в битката с ковид в България, Христо Терзийски съобщи:

"Възложено ни е да следим карантинирането на над 28 400 лица в страната. Извършваме инспекции и спомагаме на здравните органи в изискванията на епидемиологичната конюнктура ", акцентира министър Терзийски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР