Валядолид спечели с минималното 1:0 домакинството си на Реал Сосиедад

...
Валядолид спечели с минималното 1:0 домакинството си на Реал Сосиедад
Коментари Харесай

Валядолид повали Реал Сосиедад, ВАР с три отменени гола

Валядолид завоюва с минималното 1:0 семейството си на Реал Сосиедад в дуел от 11-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Серхио Леон още в 16-ата минута, само че забавно бе, че цели три гола, два в интерес на гостите и един в интерес на гостите, бяха анулирани след намеси на ВАР.

Валядолид съумя да открие резултата още в 12-ата минута, когато едно центриране от границата на наказателното поле подлъга вратаря, който очевидно не реши обстановката, смятайки, че различен състезател пред него ще отклони, и тя в последна сметка попадна в мрежата му за 1:0. Ситуацията обаче бе прегледана с ВАР и съдията анулира попадението заради нарушаване.

Това обаче не попречи на домакините, които излязоха напред единствено две минути по-късно, когато Серхио Леон надбяга защитата след една дълга топка към него и с десния крайник прати топката в мрежата за 1:0.

Футболистите на Реал Сосиедад изравниха резултата в последната минута на постоянното време, когато една бърза офанзива прати топката към изцяло свободния Такефуса Кубо на границата на наказателното поле и той с доста компактен изстрел се разписа. Тук обаче още веднъж се намеси системата ВАР и този гол също бе анулиран заради нарушаване при отнемането на топката от страна на гостите.

През втората част двата отбора не успяваха да доближават до по-чисти обстановки и допускаха много неточности в разиграванията. Момчетата на Иманол Алгуасил въпреки всичко доближиха до нов гол в своя изгода в 83-ата минута, когато Мартин Зубименди се освободи в наказателното поле и откри мрежата. Хорхе Фигероа обаче получи знак от ВАР, че би трябвало да прегледа обстановката още веднъж и той анулира попадението заради засада.

Въпреки загубата Реал Сосиедад продължава да заема третото място в подреждането на Ла Лига с 22 точки, само че четвъртия Атлетико Мадрид изостава единствено на две точки, само че е с мач по-малко. От своя страна Валядолид са 11-и с 14 точки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР