Валя Балканска няма да открие тази година събора в Рожен.

...
Валя Балканска няма да открие тази година събора в Рожен.
Коментари Харесай

Валя Балканска възмутена: Изнудват Рожен за печалбарство

Валя Балканска няма да открие тази година събора в Рожен. Народната певица е възмутена от печалбарската тресчица, която е обхванала уредниците на събитието, научи HotArena.

„ Обсебиха Рожен за печалбарство. Косят тревата по ливадите и след това продават по 6 лева бала със плява. Принудиха се да смъкват цената на 3—4 лева Всичко е за пари ”, възмутена е тя.

Певицата е неприкрит съперник на високите цени, които се поставят на предлаганите артикули там. Това изнерви и посетителите, които също са възмутени, написа „ България през днешния ден ”.

„ Това си е чисто изнудване, което доста ме нервира. От 1961 година откривам събора, само че в този момент не го върша. Ако ще вземам участие, може да е единствено поради хората и община Смолян, в която пребивавам ”, показа още националната певица.

Изпълнителката разкри също по този начин, че съборът тази година ще се организира от 19 до 21 юли. След всеобщото неодобрение уредниците сложиха и таван на цените–до 1,5 лева цени на скарата и водата, до 2,5 лева халба бира.

„ Седмица преди този момент е гайдарското надсвирване в село Равногор, което е под моя патронаж, дружно с Петър Янев. Там няма вход, цените са естествени, а не както в Рожен и Жеравна.

Всичко се прави за българщината и родолюбието ”, показа още изпълнителката на „ Излел е Дельо бунтовник ”.

Въпреки всичко тя има вяра за младежите и споделя, че те също обичат фолклора. А най-после пожелава на всички. „ Хора, дано има здраве и къщите да са цялостни с дечица ”, приключва певицата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР