Валя Балканска, чиито изпълнения ще са важна част от шоуто

...
Валя Балканска, чиито изпълнения ще са важна част от шоуто
Коментари Харесай

Валя Балканска загрява с Камата за Пловдив 2019

Валя Балканска, чиито осъществявания ще са значима част от шоуто по откриването на Европейска столица на културата, посреща рождения си ден с книга в ръка. Именитата певица навършва 77 години през днешния ден и чака многочислената си фамилия на посетители. Дори в приготовленията за празника обаче родопчанката не оставя биографията на Христо Стоичков, която чете от няколко дни. Прелиства я по едно и също време с томчето за Дядо Добри. " Тези книги ме въодушевяват. Разказват историите на двама огромни българи, от каквито имаме все по-голяма потребност през днешния ден. Стоичков персонално ми изпрати биографията си. Христо е радостен човек, земен и същински. Нарича ме " Сестра ми ". Много го почитам ", споделя изпълнителката на " Излел е Дельо бунтовник ".

Бай Добри пък боготвори. " Подавал към всеки ръка за помощ, само че не за себе си, а в името на всички българи. Той е дал повече образование на народа, в сравнение с всички ние. Човек за образец. В живота е като на хорото - значимо е кой го води, а не кой се е хванал. Затова ни трябват същински духовни водачи като дядо Добри ", споделя Валя Балканска.

Певицата, чийто глас лети в Космоса, се е трансформирала в един от знаците на Родопите и България. Валя е родена на 8 януари 1942 година Днес най-големият подарък са деца, внуци и правнуци, пристигнали на посетители за празника. " През годините поради песните и работата постоянно отсъствах от къщи, само че всички ме разбираха и подкрепяха. Сега съм им признателна и желая да бъда с околните си всеки момент ", признава изпълнителката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР