Валутните резерви на Китай са нараснали за пети пореден месец

...
Валутните резерви на Китай са нараснали за пети пореден месец
Коментари Харесай

Китайските валутни резерви са нараснали до 3,099 трилиона долара през март

Валутните запаси на Китай са нарастнали за пети следващ месец през март, защото засилващият се оптимизъм по отношение на американско-китайското комерсиално съглашение е компенсирал терзанията за забавящия се стопански напредък, съобщи Ройтерс.

Китайските запаси, които са най-големите в света, са се повишили с 9 милиарда $ през март до 3,099 трилиона $, сочат показаните през днешния ден данни на централната банка. Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха запасите да набъбнат с 5 милиарда $ до 3,095 трилиона $.

Юанът поевтиня с 5,3 % по отношение на $ предходната година, защото комерсиалните връзки със Съединени американски щати се утежниха и китайската стопанска система се забавя. Курсът на юана обаче се възвърне с над 2 % до момента през 2019 година поради очакванията, че Вашингтон и Пекин ще реализиран съглашение, което ще постави завършек на комерсиалната им война.

През март юанът поевтиня с 0,2 % по отношение на $ поради укрепването на зелената валута. Доларът нарастна с един % по отношение на кошницата от съществени валути.

Американските и китайските договарящи завършиха последния си кръг търговски договаряния в петък и се възнамерява да възобновят полемиките идната седмица.

Златните запаси на Китай бележат леко намаляване до 78, 525 милиарда $ по отношение на 79,498 милиарда $ в края на февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР