Валутата на Съединените американски щати ще преживее още една слаба

...
Валутата на Съединените американски щати ще преживее още една слаба
Коментари Харесай

Goldman Sachs: 2018 ще е още една слаба година за долара

Валутата на Съединените американски щати ще преживее още една слаба година - макар ястребовия Федерален запас, който може да увеличи лихвите още четири пъти в границите на идващите 12 месеца, счита икономист от Goldman Sachs.

" Все още считаме, че доларът най-вероятно ще бъде относително слаб, най-малко против останалите съществени валути, а може би и против валутите на разрастващите се стопански системи ", споделя Ян Хациус пред CNBC.

Повишаването на лихвите от централната банка нормално кара валутата да поскъпен, защото вложителите са привлечени в страната с упованието за по-високодоходни активи. Но все пак той счита, че сега светът се намира в " синхронизиран " напредък, а другите централни банки също се готвят да усилят лихвите, намалявайки привлекателността на Съединени американски щати.

" В такава среда е мъчно да забележим голямо повишаване на $ ", добавя Хациус.

Доларовият показател, който го съпоставя против кошница от международни валути, се намали с към 10 % през предходната година след няколко години на покачване. Сега консенсусът измежду пазарните наблюдаващи е, че следва още една слаба година. Много от тях цитират и несигурността към валутата, в това число политиките на президента Доналд Тръмп.

" Има подозрения по отношение на Тръмп - които провокират и комплициране измежду интернационалните вложители по отношение на $ като метод за предпазване на стойност и мястото на Америка в международната стопанска система ", споделя Бил Блейн, пълководец в Mint Partners.

През 2017 година доларът поевтиня с към 10 % и против единната европейска валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР