Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки

...
Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки
Коментари Харесай

Гладни вълци тормозят цяло село /видео/

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците изяждат домашните животни, а локалните хора не могат да се оправят с нашествието. В селото са обезпокоени, че наред с крави, овце и кози, вълците може да посегнат и на хора.
Често те са сами в гората събират дърва за зимата, въпреки да знаят, че зад дървета и шубраци постоянно ги следят големи вълци. „ Големи животни, по 70-80кг има. Големи са, остарели и огромни вълци”, споделя Христо, локален гражданин.
„ Онзи ден тука в гората по равнищата с овцете. Дъжд валеше и вълка скача върху тях и едно яре отнесе и една овца тука хванахме, регистрира тя. Изплаших се и аз. Голям беше”, сподели Вангел Махлелиев.
Нападения против хора още няма. Но локалните се опасяват, тъй като вълците слизат в селото гладни и стръвни. „ Разпраха стоката на хората, овци, кози, всичко изядоха”, разяснява Паца Терзийска.
„ Козарче има тука едно, всеки ден му взимат по една коза, вълци има. И на доста, и на доста хора вършат пакост. Е тука на говедаря, на Вальо, разбираш удавиха кучето на кошарата дома има вълци”, споделя още Христо.
Ловни дружинки в Раздол има, само че триумфът в улова не е огромен. За предходната година е отстрелян единствено един див звяр.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР