Вълци са нападнали и удушили посред бял ден крава в

...
Вълци са нападнали и удушили посред бял ден крава в
Коментари Харесай

Вълци разориха с две атаки фермер от ардинско село Синчец

Вълци са нападнали и удушили измежду бял ден крава в местността „ Димен янъ “ край ардинското село Синчец, сигнализираха за повторно от кметството. Животното още веднъж е на локалния фермер Мюждат Мустафа. Щетата му е за над 1000 лв., само че няма да получи обезщетение, защото вълците не са предпазен тип, оповестява Факти бг.

Това е вторият набег от вълци, които атакуват домашните животни на младия фермер от Синчец. В края на април още веднъж измежду бял ден вълци нападнаха и удушиха седем овце и раниха две телета от добитъка му.

За нещастното събитие бяха известени представители на Държавното горско стопанство в Ардино и Районното полицейско ръководство, само че до момента не са подхванати никакви ограничения

„ Изкарвам прехраната си, като виждам животни. В делник и празник се грижа за тях, а ограничения от страната не се предприемат”, съобщи ощетеният собственик Мюждат Мустафа. Според него вълците убийци са били най-малко шест.

Кметът на село Синчец Хълми Мустафа също прикани страната да помогне на стопанина, като провежда хайка за изтребване на хищниците. Той е обезпокоен доста от случилото се, защото отглеждането на животни е главен занаят на локалните поданици.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР