Вълци нападат кошари, стигнаха и до дворовете на къщите в

...
Вълци нападат кошари, стигнаха и до дворовете на къщите в
Коментари Харесай

Вълци нападат селата, ето как се е спасила баба Стефка

Вълци атакуват кошари, стигнаха и до дворовете на къщите в планинските села Раздол, Гореме и Цапарево в община Струмяни, написа struma.bg.

Населението в тези села е най-вече възрастно, със боязън отиват до градините си, които са на към километър от къщите. В момента се събират картофите и зрелият фасул и хората се опасяват, че ще бъдат нападнати на нивите от вълци, които се движат по 5-6 в група и са рискови.

В първия ловджийски излет авджиите са станали очевидци на вълчата злина. 70-годишната Стефка Николова от с. Раздол пък преди няколко дни се е срещнала очи с очи с наедрял вълк, който в продължение на няколко минути стоял на едно място и я дебнел. Жената имала в джоба си пиратки, хвърлила две от тях против вълка и той побягнал.

Вълците са стигнали на стотина метра от къщите, а в дворовете на съвсем всяка къща има кошара с по две-три овце и кози. Преди ден хищниците са нападнали и умъртвили магаре, вързано в местността Преслапа в с. Раздол. Само за няколко дни са изчезнали 10 овце, 5 кози и 4 крави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР