Валтери Ботас завърши първи и в последната тренировка, предаде clubs1.bg.

...
Валтери Ботас завърши първи и в последната тренировка, предаде clubs1.bg.
Коментари Харесай

Ботас спечели и последната тренировка в Португалия

Валтери Ботас приключи първи и в последната подготовка, съобщи clubs1.bg. Неговата обиколка от 1:16.654 бе с 0.025 по-бърза от тази на Хамилтън. Трети пък с употребявани гуми медиум бе Макс Верстапен с закъснение от 0.158. Пиер Гасли пък бе четвърти след проблемите си през вчерашния ден, като той бе със 0.276 по-бавен от Валтери.

Температурата на въздуха по време на сесията бе 19 градуса, а тази на пистата: 27-28.

Пръв на трасето излезе Карлос Сайнц с гуми медиум, последван от Ромен Грожан. Пилотите направиха няколко инсталационни обиколки преди да се приберат в бокса.

Около 10 минути след началото Ботас и Хамилтън записаха първи обиколки за време с най-меките гуми. Валтери излезе отпред с 1:17.888, като Люис бе на 0.028 зад него. Малко по-късно Хамилтън съумя да слезе до 1:16.931. Британецът изпитваше усложнения с настройките на колата през вчерашния ден.

Пиер Гасли, в това време, направи обиколката за по-малко от четири десети над това на Люис, 1:17.047, с което излезе краткотрайно 2-ри. Във втората подготовка през вчерашния ден колата на французина се възпламени и той може да получи наказване за промяна на детайли от мотора си.

Шарл Льоклер пък бе 3-ти все още с 1:17.410. Той се завъртя в идната си бърза обиколка при изхода на 14-и завой. Жълтите знамена, които бяха развeти след това прекъснаха бързата обиколка на Валтери Ботас.

30 минути след началото Верстапен излезе на 2-ра позиция с употребявани гуми медиум, на 0.132 зад Люис. Обиколката на британеца, за съпоставяне, бе реализирана със софт.

Алекс Албон, още веднъж с медиум, направи обиколката за 1:17.117 и се подреди 4-ти зад Гасли.

Малко по-късно Валтери Ботас записа нов най-бърз тур с 1:16.654. Хамилтън не съумя да усъвършенства това достижение, откакто британецът мина през чакъла в 8-и завой. Той направи две загряващи обиколки преди да стартира бързият тур.

10 минути преди края Даниел Рикиардо се прибра в бокса поради проблем с DRS-a. Към момента той към момента не бе направил чиста обиколка с най-меките гуми през целия уикенд. Австралиецът бе 13-и с 1:17.935.

Друг водач, който нямаше записана обиколка със софт през целия досега бе Верстапен. Въпреки това той бе единствено на 0.158 зад водача, Ботас.

Междувременно, от Рено съумяха да оправят казуса с колата на Даниел Рикиардо и той излезе на пистата за последните минути на сесията.

Сесията бе прекратена в последните минути и не бе възобновена поради дребното оставащо време.

Така Валтери остана отпред пред Хамилтън и Верстапен. Впечатляващо бе достижението на Гасли, с което той приключи четвърти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР