Валтери Ботас ще кара за Мерцедес и през следващия сезон

...
Валтери Ботас ще кара за Мерцедес и през следващия сезон
Коментари Харесай

Ботас остава в Мерцедес и през следващия сезон


Валтери Ботас ще кара за Мерцедес и през идващия сезон във Формула 1, откакто договорът му бе продължен с една година. Финландецът размени Нико Розберг като съотборник на Люис Хамилтън през този сезон и досега се оправя чудесно, като записа две победи и заема трето място в генералното класиране.

"Ние натоварихме Валтери с огромно предизвикателство през този сезон - той се причисли към тима в последния миг и трябваше да се състезава на най-високо равнище и да си партнира с най-хубавия водач в света. Това прави резултатите му още по-впечатляващи. Имаше повече триумфи, в сравнение с спадове и като цяло траекторията на представянето му е възходяща. За нас бе изцяло разумно да го задържим и за 2018-та година", разяснява босът на Мерцедес Тото Волф.

Ботас също изрази насладата си, че ще продължи да кара за Мерцедес. "Откакто се причислих през януари, се любувам на всеки един ден. Става по-силни с всеки минал ден и в случай че продължим да работим, можем да реализираме всичко", показа финландецът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР