Валтери Ботас призна, че победата в Гран при на Абу

...
Валтери Ботас призна, че победата в Гран при на Абу
Коментари Харесай

Ботас извоюва истински важна победа


Валтери Ботас призна, че успеха в Гран при на Абу Даби е " същински значим " успех. Пилотът на Мерцедес беше записал две първи места преди лятната отмора, само че по-късно имаше усложнения да резервира същата форма за втората част от сезона. В бразилия финландецът завоюва пол позишън, само че изпусна успеха в интерес на Фетел. В последното съревнование от 2017 Валтери съумя да започва и финишира пръв. " Това фактически е доста, доста значима победа за мен " съобщи той след конкуренцията. " След като започнах втората половина от сезона с много компликации, трябваше да работя доста интензивно върху всички проблеми. Нещата последователно се усъвършенстваха и през този победоносен уикенд няма по какъв начин да бъда по-щастлив. "

Въпреки успеха, Ботас не можа да измести Фетел от второто място в шампионата. Единствената вяра беше Себастиан да остане отвън топ 10, само че немецът не позволи нито неточност, нито пък се оплака от някакви проблеми.

Ботас контролираше сполучливо надпреварата до влизането в бокса. След промяната на гуми Хамилтън го притисна на няколко пъти, само че Валтери резервира водачеството до финала.

" Имах единствено едно блокиране когато затварях изостаналите коли, само че другояче никакви други проблеми. Болидът беше доста добър. "

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР