Валтери Ботас изпусна победата още в първата обиколка на Гран

...
Валтери Ботас изпусна победата още в първата обиколка на Гран
Коментари Харесай

Ботас има нужда от инстинкт на убиец


Валтери Ботас изпусна успеха още в първата обиколка на Гран При на Бразилия, откакто не съумя да се възползва от полпозишъна си. Себастиан Фетел сподели класата си и на процедура си подсигурява първото място на подиума с ослепителен старт. До края на надпреварата водачът на Мерцедес по този начин и не съумя да направи освен това от това да следва ферарито като джип с охранители. Финландецът финишира втори на Интерлагос, само че изпусна опцията да вземе второто място в шампионата. Преди последния кръг в Абу Даби той изостава с 22 точки от Фетел и му би трябвало победа, както и да се надява Себастиан да приключи не по-нагоре от девети. Това наподобява невероятно, поради желанието на немеца, а и на целия отбор от Маранело, за победи.

„ Мисля, че Люис през цялата година е като същински рокенрола, а Валтери се разкрива последователно, само че към момента се нуждае от инстинкта на палач “ съобщи Тото Волф. „ Естествено, не трябва да подценяваме обстоятелството, че в трафик сред Ферарита е много мъчно. В последна сметка, вижда се, че щом Ферари възпламенят мотора, няма огромна разлика сред колите. По тази причина не можете да очаквате лесни изпреварвания “.

Думите на Волф звучат по този начин, като че ли имат за цел да успокоят самия Валтери, тъй като за разлика от него, Люис изпреварваше множеството противници като бърз трен дребни гари. Хамилтън започва от бокса, имаше шанс с ранно излязлата кола на сигурността, само че това не трансформира обстоятелството, че относително елементарно съумя да се добере до четвърта позиция. Там пътят му нагоре беше отсечен от Кими Райконен и това спести срама за Ботас.

Можем да се надяваме, че колата на Мерцедес за 2018 ще пасва повече на Валтери, с цел да има повече предпоставки за оспорвани борби – най-важното, което желаеме да гледаме във Формула 1.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР