Валтер Дзенга се завърна в Серия А. Авантюрите в Ал

...
Валтер Дзенга се завърна в Серия А. Авантюрите в Ал
Коментари Харесай

Дзенга: За Интер и Рома успехът не е просто три точки

Валтер Дзенга се завърна в Серия " А ". Авантюрите в Ал Шабаб и Уулвърхемптън не бяха изключително сполучливи и в този момент 57-годишният треньор се е заел с оцеляването на Кротоне. Легендарният вратар не може да остане апатичен към централния мач от кръга, в който обичаният му Интер приема Рома в пряк спор за местата, даващи право на присъединяване в Шампионската лига.

Дзенга, наясно сме, че ви следва основно посещение на " Бентегоди ", само че в случай че бяхте безпристрастен фен, към кой мач клонят желанията ви - Аталанта - Наполи или Интер - Рома?

- Позволете ми да отговоря по следния метод - ще изгледам запис на първия, умерено наблюдавайки детайлностите, които интересуват един треньор. След това ще включа тв приемника за директното предаване на втория. Аталанта - Наполи се гледа поради играта, до момента в който Интер - Рома за това по какъв начин ни оферират футбола.

 Реал (Мадрид) дава 110 милиона евро за Мауро Икарди
" Кралете " взеха решение - заплащат освобождаващата уговорка за Икарди

Сделката може да се случи през лятото

Бихте ли обяснили?

- Сари кара третата си година в Наполи, до момента в който Гасперини втората в Аталанта. Това са два тима, блестящо белязани от решенията и концепциите на своите треньори. Докато Спалети (Интер) и Ди Франческо (Рома) смениха ситуацията този сезон и се нуждаят от време. Според мен след една година ще може да се приказва обективно и задълбочено по какъв начин играят Интер и Рома. Засега в кавички може да се каже, че равнището е положително.

В последните си 4 мача Аталанта 3 пъти победи Наполи, а Сари сподели: " Това е противникът, който повече от всеки различен не ни разрешава да наложим своя темп и игра ".

- Гасперини те посреща с човек на всички места по терена. Не ти дава да дишаш и унищожава геометрията ти, лишава те от източниците ти в играта. Футболът му е доста динамичен и предлага огромно многообразие в нападателен проект. Освен многото голмайстори в Аталанта самите попадения са разнообразни. При него постоянно е като в шахматна партия - той не употребява една или друга система, а играе футбол.

 Интер започва атака за Хави Пасторе
Интер започва атака за Хави Пасторе

ПСЖ обаче не желае да се раздели с аржентинеца

През август споделихте, че за купата ще спорят Ювентус и Наполи.

- За сходна прогноза не би трябвало да си огромен оракул. В момента нещата вървят точно към сходен двубой за скудетото. Но Алегри е изцяло прав, като споделя - " Да забележим къде ще сме през март ". Дано купата не се взема решение в последния кръг, когато Кротоне гостува на Наполи...

За останалите две места за Шампионската лига борбата сред 3 тима ли е?

- Досега съм се сблъскал единствено против Наполи (0:1) и Лацио (0:4). Орлите също ми направиха мощно усещане като самостоятелна класа и организация. Да, бих споделил, че разногласието ще е сред Интер, Лацио и Рома. Казвам ги по азбучен ред, към този момент не мога да ги подредя по различен метод.

В последните 5 мача в Серия А Интер завоюва 3 т., до момента в който Рома с две повече - много непретенциозно на фона на старта на акцията?

- Спадовете по време на сезона са нещо всекидневно. Интер сега доближи до тази точка и съгласно мен казусът не е толкоз в травмите, колкото на ментално равнище. От началото на сезона до 1/8-финала за Купата на Италия против Порденоне (5:4 след дузпи) тимът постоянно играеше на границите на опциите си. Преди всичко бе значимо футболистите да си върнат самочувствието и повярват във опциите си. Рома заплати дан на същия стрес, само че по разнообразни аргументи. При тях се отрази присъединяване им в Шампионската лига. Да завършиш първи в група с Челси и Атлетико (М) няма по какъв начин да не изцеди от силата ти.

 Диего Пероти под въпрос за дербито с Интер
Диего Пероти под въпрос за дербито с Интер

Аржентинецът има отмалялост в мускулите

Доколко е решителен конфликтът Интер - Рома?

- За класирането не чак толкоз. Но за въодушевление и самочувствие цената на триумфа ще е висока от трите точки.

Чехът Патрик Шик подвига ли класата на вълците или основава алтернатива в тим, привикнал да играе 4-3-3?

- Проблемът съгласно мен е различен. Рома трябваше да го лекува, изчака и интегрира в отбора. Шик е страховит гений, в последните 30 м може да е потребен на всяка позиция. Един класен тим в никакъв случай не играе по един и същи метод, а схемата не е доктрина. Добрите треньори са тези, които естествено и незабелязано правят измененията. Ако напред вместо Стоян вляво и Налини вдясно пусна надлежно Крочата и Трота, то схемата 4-3-3 се резервира, само че изненадата идва от другите реализатори.

Кой сега е същинският Джеко - головата машина от предишния сезон или спореният нападател от дебюта му в Серия " А "?

- Ако един централен нападател не вкарва, то повода е или в неговите пропуски, или към този момент не получава предходната поддръжка от съотборниците си. Но да го погледнем от различен ъгъл - в случай че резултатите са налице с неговата помощ, въпреки и да не се е разписал, то по какъв начин да го обявим за " спорен "?

 Мончи: При нас оферта за Раджа Наинголан няма
Мончи: При нас оферта за Наинголан няма

Медиите на Апенините не са единомислещи по тематиката

Икарди има инстинкт на палач в пеналта, може би най-ефективният в Серия " А ". Но в случай че центриранията не доближават до него?

- От един централен нападател аз желая единствено две неща - да търси празните пространства пред вратата и да вкара топката в мрежата. Към Икарди нямам никакви забележки.

Като някогашен вратар какво най-вече ви харесва в Ханданович и Алисон?

- Че са цялостни господари в полето си. Ханданович го прави от години, до момента в който за мен Алисон е изобретение и много ме впечатли.

 Рома изиска 50 млн. евро за Алисон
Рома изиска 50 млн. евро за Алисон

" Джалоросите " нямат предпочитание да се разделят с бразилския национал

Ако бяхте треньор на Наинголан щяхте ли да го извадите от групата?

- Напълно поддържам това, което направи Ди Франческо.

Какво състезание намерихте, откакто се завърнахте в Серия " А "?

- Онзи ден, като разговарях с моя управител Пиетро Киоди, който ми уреди това предизвикателство, той ме попита същото. Сега шампионата несъмнено е по-трудно спрямо това, което напуснах. Има повече тактичност, липсват свободните пространства. Преди от решаващо значение бяха физиката и тичането, само че в този момент няма по какъв начин нещата да се получат без качество.

Какъв ще е прагът на оцеляването?

- Някъде към 35-37 т. Но съгласно мен календарът ще окаже значимо въздействие. И в какво положение ще са мощните тимове, когато дойдат мачовете на истината. Със сигурност два позитивни или негативни резултата са задоволителни за коренна смяна на обстановката.

Последният Беневенто (7 т.) още ли е в борбата за избавление?

- Абсолютно, само че няма да приказвам дали са забъркани 4, 5 или 6 тима. Нито дали е по-лесно, в случай че се конкурираш единствено с един противник. Това е съревнование и всеки играе за себе си. Ако против Киево (1:0) не бяхме излезли с вярната настройка, откакто по-рано Верона победи с 3:0 Милан, то в никакъв случай нямаше да спечелим.

 Положителна допинг проба в Серия
Положителна допинг проба в Серия " А "!

Капитанът на последния в класирането изгоря

Доколко ще се отрази зимният пазар в разногласието за оцеляване?

- Ще се съсредоточим върху целенасочени корекции, без да разстройваме нищо. Аз нямам доверие в революциите през януари и в случай че пазарувате единствено поради самия пазар, то не си коства.

Има ли състезател, на който възлагате огромни очаквания да запазите мястото си в елита?

- Разчитам на група, която поех в придвижване. Треньорът (б.р. - Давиде Никола) не бе уволнен, а реши самичък да напусне, което е много друго. Защото попадаш в среда, където са шокирани, само че не и " заболели ". Ето за какво мога да си разреша да се съсредоточа единствено върху едно нещо: да укрепим в моя екип концепцията, че можем да го създадем. Виждал съм я до момента, желая да я видя 10 пъти повече в неделя във Верона.

Ще обещаете ли нещо, ако Кротоне оцелее?

- Когато преди години вълшебната лампа на Аладин бе пред мен, духът не ми сподели " Пожелай си три неща ", а " Извърши три неща, за които ще съжаляваш ". След като ги направих, не давам обещание нищо. Концентриран съм единствено в сегашното.

Като сътрудник какво е мнението ви за стрелите сред Мауриньо и Конте?

- Един скандал, от който са удовлетворени единствено медиите. Струва ми се, че никой от тях няма да излезе чист от него.

 Моуриньо и Конте се хванаха за гушите
Моуриньо и Конте се хванаха за гушите

Словесна война избухна сред двамата мениджъри
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР