Вълнуващи заглавия от документалното кино предлага 13-ото издание на Киномания

...
Вълнуващи заглавия от документалното кино предлага 13-ото издание на Киномания
Коментари Харесай

Вижте най-вълнуващите заглавия на Киномания 2018

Вълнуващи заглавия от документалното кино предлага 13-ото издание на Киномания в Пловдив. На огромния екран ще можем да забележим новите произведения на Майкъл Мур и Вим Вендерс, както и някои от най-новите български и селекция от няколко занимателни френски кино лентата. Киномания 2018 започва в Пловдив на 16 ноември, а билетите ще бъдат в продажба на касите на LUCKY Дом на киното от 9 ноември.

Любителите на седмото изкуство ще могат да се срещнат с новата творба на провокативния Майкъл Мур, който за повторно се впуска в следствие на американски президент. След Джордж Буш, в мерника на Мур попада Доналд Тръмп, чиито мръсни секрети ще бъдат показани във „ Фаренхайт 11/9 “ .

Друга авторитетна международна фигура – папа Франциск попада в обектива на обичания ни Вим Вендерс, който за пръв път се впуска в документалистикта. В своята творба „ Папа Франциск. Човек на думата си “ Вендерс ни предлага едно персонално пътешестване, посланията на главата на католическата черква и концепциите му по настоящите световни въпроси.

Среща с плеяда музикални звезди ни следва в различен от документалните филми в кинопанорамата – „ Музикалният храм на Алабама “ . Този роман ще ни запознае с Рик Хол и неговото студио FAME, което оказва световно въздействие върху международната музика. На екрана ще можем да забележим и чуем Боно, Мик Джагър, Кийт Ричардс, Ета Джеймс, Алийша Кийс, Арета Франклин и още доста митове от историята на музиката. Сред музикалните заглавия попада и класическата анимация „ Жълтата подводница “ , която ни придвижва във вълшебния подводен свят на Бийтълс.

На огромния екран ще забележим и един от обичаните ни български музиканти – Стефан Вълдобрев, който ще е и специфичен посетител на прожекцията в Пловдив. Той взе участие в новия филм на Костадин Бонев „ Далеч от брега “ дружно с Йоана Буковска, Цветана Манева, Мая Новоселска и други Филмът ще ни срещне с сценичен режисьор, изпратен в малко провинцилано градче, където ще се опита да сложи обсебила мислите му пиеса. В селекцията българско кино на „ Киномания “ попада и друго българско заглавие - „ Мълчанието на сестра ми “ , в което ще забележим Каталин Старейшинска, Ованес Торосян и Деян Донков.

Освен специфична стратегия български филми, Киномания 2018 предлага и селекция френски заглавия. Внимание притегля „ Светът е твой “ с Венсан Касел и Изабел Аджани. На огромния екран ще можем да забележим и основания по френски комикс занимателен фамилен филм „ Бекасин! “ . Много занимателни обстановки ще ни предложи и „ Усещане за празник “ , който ще опише за последното сватбено празненство, което професионалният уредник на подобен вид събития Макс прави. Друга френска комедия в програмата е „ Чувствам се добре “ , в историята на която попада и България – в която изпечен шарлатанин води сестра си, с цел да прави бързи и евтини козметични процедури. Във френската селекция попадат още занимателният „ Вижте по какъв начин танцуваме “ и сантименталният „ Споделен мъж “ .

Пълната стратегия за Киномания 2018 може да видите на уеб страниците kinolucky.com и boxoffice.bg, откъдето от този петък може да си закупите или резервирате билети. Редовният вход е на цена от 8 лева, а за учащите и пенсионерите цената е 6 лева При покупка на билети за 7 кино лентата, общата цена е 42 лева Киномания е част от културния календар на града и се случва със съдействието на Община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР