Вълнуваща среща с първите жени-началници на пожарни служби. Едната работи

...
Вълнуваща среща с първите жени-началници на пожарни служби. Едната работи
Коментари Харесай

Красиви дами станаха началници в родната пожарна

Вълнуваща среща с първите жени-началници на пожарни служби. Едната работи във Варна, a другата в Самоков. На плещите им е отговорността да управляват безстрашни мъже. Но зад нежната им физика се крият мощни характери, предава Нова тв.

Когато огънят пламне, те идват и оказват помощ, тъй като това е не просто работа, а дълг. „ Това е една почтена специалност, с голямо натоварване. Избрах я преди много години, бих я избрала отново”, показа Петя Кюпова.

В пожарната във Варна неотдавна Първа бригада е друга. „ Съставът е над 60 индивида – единствената жена съм аз”, прибавя Петя.



Далеч, на 500 км от морето и в пожарната в Самоков се написа история. „ Не се усещам като бунтовник, само че въпреки всичко има лек гъдел върху егото”, споделя Ивелина Дренска.

Инспектор Кюпова и Инспектор Дренска са първите жени-началници на мъже със мощни характери. „ Не мисля, че специалностите би трябвало да се разделят на дами и мъже, по-скоро на можещи и неможещи”, разяснява Петя Кюпова.

Не един път контрольор Кюпова е и измежду спечелилите в надпреварата Пожарникар на годината „ Нашият спорт е много недодялан в действителност, би трябвало да се поставят големи старания, замърсен е – не е за една жена. Това е единственият спорт, в който има хоризонтално и отвесно нанагорнище – доста атрактивна дисциплинираност и за една жена, като мен, която има предпочитание, не съставлява трудност”, сподели Петя Кюпова..

Преди поста на шеф в пожарната години наред Петя и Ивелина ревизират рискови здания, където може да избухне пожар и почтени хора да пострадат. Заради момент нехайство или липса на пожарогасител.

Независимо от пола началникът знае „ Да пази себе си и екипа си, това е преди всичко, тъй като в противоположен случай няма по какъв начин да окажеш помощ на другите”, споделя още Ивелина Дренска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР