Вълнуваща селекция с наградени филми от целия свят идва на

...
Вълнуваща селекция с наградени филми от целия свят идва на
Коментари Харесай

10 дни София филм фест в Пловдив

Вълнуваща селекция с наградени филми от целия свят идва на идния през март София филм фест в Пловдив, който ще се организира от 17-ти до 27-ми март в LUCKY Дом на киното.

Фестивалът стартира  с едно изключително и предпремиерно за България събитие – на 9 март от 18:30 часа за първи път у нас ще бъде прожектиран най-новият филм на сръбския режисьор Душан Милич „ МРАК “ . Неговият създател персонално ще показа в Пловдив копродукцията сред Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция.

Един от акцентите в програмата е японският „ Карай колата ми “ – номиниран за 4 награди „ Оскар “, измежду които за най-хубав филм, за най-хубав интернационален филм, за режисьор и за приспособен сюжет. Филмът е по роман на Харуки Мураками от сборника му „ Мъже без дами “.

„ Карай колата ми “ споделя за сполучлив сценичен артист и режисьор, който страда след гибелта на жена си. Той приема предложение да взе участие в сценичен фестивал в Хирошима, само че би трябвало да повери колата си на безмълвната млада жена Мисаки Ватари, която е и доста умел водач. Филмът към този момент получи доста позитивни мнения на фестивала в Кан, като завоюва и премия на ФИПРЕССИ.

Носителят на „ Златен лъв “ от Венеция „ Събитието “ също идва за София филм фест в Пловдив. Лентата ни придвижва в 60-те години във Франция и битката на инцидентно забременяла студентка, която е на прага да направи аборт, с цел да избави бъдещето си, даже под заплаха от затвор. Филмът е по едноименния разказ на Ани Ерно.

С необикновен воин ще се срещнем в американския „ Червената ракета “ . Шон Бейкър ни споделя за Мики Сейбър е западнала порнозвезда. Той се завръща в родното си градче в Тексас, само че сякаш никой не го желае назад. Разорен и незает, той няма различен избор, с изключение на да се върне да живее при някогашната си брачна половинка и нейната майка. За да заплаща наема, той се захваща още веднъж с дребните си далавери, само че една среща ще му даде вяра за ново начало.

Уникалния Уилям Дефо ще може да забележим в „ Комарджията “ . Разказът ни вкарва в историята на някогашен боен, който изкарва прехраната си с хазарт. Неочаквани срещи му дават опция да помогне на нов другар, с който да отмъстят на общ зложелател.

Игралният „ Отражение “ пък ще ни придвижи в действителни събития от настоящото ни съвремие – войната в Украйна.  Хирургът Серхий е хванат от съветските войски в зоната на спора в Източна Украйна. Докато е в плен, той е изложен на оскърбление, принуждение и равнодушие към човешкия живот. След освобождението си се завръща в комфортния си апартамент и се пробва да откри смисъл в живота, като възвърне връзките с щерка си и някогашната си брачна половинка. Серхий се учи по какъв начин още веднъж да бъде човек и татко за щерка си.

Бързо изгрялата кинозвезда Леа Сейду /Смъртта може да изчака, Омарът, Това е единствено краят на света/ ще забележим в страхотния „ Историята на жена ми “ , където си партнира с Луи Гарел.  Якоб Щьор, морски капитан, прави
залог с другар, в кафене, че ще се ожени за първата жена, която влезе.  И ето, че в заведението влиза Лизи …

Фестивалът се организира със съдействието на Община Пловдив.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР